De texans vells a un teixit reciclat nou km 0: l'aposta de dues dissenyadores catalanes

Tot el procés de reciclatges es fa entre Olot, Vic, Moià i Monistrol de Montserrat

Actualitzat

Dues dissenyadores de moda catalanes han aconseguit donar una nova vida a texans usats: els converteixen en un teixit nou, un procés molt més difícil -asseguren- que reciclar retalls sobrants de les fàbriques.

La filosofia de la Montse i la Núria, d'Infinit Denim, és l'economia circular dins del món de la moda.

"El primer pas és el triturat, que es fa a Olot; després aquest triturat es fila a Vic, i el teixit el teixeixen a Moià. La finalització del teixit, l'acabat, el fem a Monistrol de Montserrat."


Jordi Serrat, director tèxtil de Tèxtil BCH, explica que elles li porten el fil que reciclen i amb les bobines els tornen a posar a ordidor, després les entren a teler i surt el teixit que elles tornen a distribuir.

Procés de triturat
Després del triturat es fila (CCMA)

Procés de reciclatge km 0

Tenen el repte que la gent entengui el benefici que té el que fan a nivell ambiental i a nivell social, perquè ho fan tot a casa. La Montse explica què significa que el procés de reciclatge sigui de km 0.

"La no utilització d'aigua en tot aquest procés també influeix. La nostra traçabilitat en tot aquest procés és de 72 km, i per nosaltres això, en el món de la moda, és km 0 totalment."


La primera producció que van fer va ser de 4.000 metres, però tenen capacitat de fer-ne molts més perquè ja coneixen tot el procés molt bé.

Asseguren que els falta arribar al mercat final; estan treballant molt per arribar a les marques de moda. Expliquen que no és fàcil perquè encara no és una tendència tan forta.

 

ARXIVAT A:
ModaSostenibilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut