Diana Quer va desaparèixer al poble on estiuejava amb la mare i la germana
Diana Quer va desaparèixer al poble on estiuejava amb la mare i la germana
Rianxo

De què s'acusa el Chicle, el sospitós de matar Diana Quer

RedaccióActualitzat

José Enrique Abuín, més conegut com "el Chicle",  ha passat la primera nit a la presó acusat d'haver mort Diana Quer i d'haver intentat segrestar una altra noia el dia de Nadal. La jutge de guàrdia l'hi va enviar aquest dilluns, quan va passar a disposició judicial, però es va negar a declarar.

La magistrada de Ribeira, a la Corunya, l'envia a la presó perquè considera que hi ha risc de fuga, capacitat de reiteració delictiva i possibilitat que alteri o destrueixi proves. La presó incomunicada, a petició de la fiscalia, la justifica, sobretot, pel fet que podria influir en els testimonis.

Aquest dimarts s'ha reobert formalment la causa al jutjat d'instrucció que portava el cas i que el va arxivar provisionalment fa nou mesos.

 

L'advocat d'Abuín, pèro, ha negat taxativament que durant l'interrogatori dels agents el seu client hagués admès haver assassinat la jove madrilenya de 18 anys. Això apunta que l'estratègia de la defensa seria la mort accidental.

"Ell en cap moment s'ha reconegut autor de cap delicte dolós, ni assassinat, ni homicidi ni res."

El lletrat també ha insistit que no hi ha cap fonament per implicar el detingut en un delicte de caràcter sexual.

Els delictes que de moment se li imputen

En relació amb els fets del dia de Nadal, la jutge li imputa un delicte de temptativa de detenció il·legal i temptativa de robatori amb violència. La justicia, però, ja deixa oberta la possibilitat que, si es corroboren les sospites, se li pugui imputar també temptativa d'agressió sexual i d'homicidi.

​En el cas Diana Quer li imputen un delicte de detenció il·legal i un d'homicidi. Això podria canviar amb el cas reobert, perquè ara qui ha pres la decisió és la jutge de guàrdia i no pas el que havia instruït el cas. La jutge, però, també fa constar que el delicte d'homicidi es pot convertir en delicte d'assassinat i això comporta una pena de presó més greu.

Agressió sexual més assassinat significa presó permanent revisable, i això es tradueix en una pena de presó llarga.

 

El Chicle, el principal sospitós des de feia temps

Ja feia temps que la Guàrdia Civil tenia com a sospitós Abuín, però el cas estava arxivat des de feia nou mesos perquè el jutge considerava que no hi havia prou indicis.

La investigació del cas, que ha estat molt complexa, va durar un any i mig. En alguns moments va semblar, fins i tot, que la Guàrdia Civil quedava encallada davant la falta de pistes prou fiables. Però la troballa accidental del mòbil de la noia i un canvi sobtat en la coartada que havia fet servir la dona de l'acusat ho han precipitat tot.

La dona sempre havia dit que, en el moment de la desaparició de Diana Quer, Abuín era amb ella. Després que la Guàrdia Civil la va detenir divendres va acabar explicant que no van passar la nit junts. Ara, la dona està en llibertat.

Abuín, doncs, ha passat de ser sospitós en una causa arxivada a veure com s'acumulen els delictes contra ell, i en dues causes diferents. Al Chicle ja li consten antecedents judicials contra la seguretat viària i contra la salut pública.

ARXIVAT A:
Policial
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut