Dempeus al crit "junts i sense fissures": així ha votat el PSOE eliminar la sedició

El Congrés ha aprovat la proposició de llei passada la mitjanit, després d'un ple de gairebé 16 hores que va arrencar amb el debat de pressupostos

RedaccióActualitzat

La derogació del delicte de sedició ja ha passat el primer tràmit parlamentari i el govern de Pedro Sánchez té la intenció de tramitar-la amb caràcter d'urgència. 

El Congrés ha aprovat la proposició de llei de matinada, després d'un ple de gairebé 16 hores que va arrencar amb el debat de pressupostos.  Eliminar el delicte de sedició ha comptat amb 187 vots a favor, 155 en contra i 6 abstencions -les de Junts i la CUP. 

A petició del PP, la votació s'ha fet de manera nominal --en veu alta--, diputat per diputat. Un fet poc habitual, però els populars volien visualitzar si hi havia algun vot discrepant entre les files dels PSOE.

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, va anunciar dimecres que demanarien el vot en veu alta perquè els diputats del PSOE "quedessin retratats":

Per contrarestar-ho, els socialistes han volgut mostrar la seva unitat aixecant-se tots alhora quan havia de votar la primera diputada socialista, María Inmaculada Oria López. "Junts i sense fissures", han proclamat:

 

ARXIVAT A:
SedicióCongrés dels DiputatsPSOE
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut