Raves cultivats a la teulada del restaurant Somiatruites, d'Igualada

De l'hort al terrat a l'hotel vegà, projectes catalans amb estrella verda Michelin

Set restaurants catalans han rebut la nova distinció de la Guia Michelin que reconeix els restaurants que destaquen pel respecte al medi ambient
Redacció Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

La Guia Michelin ha incorporat aquest 2021 l'estrella verda, un distintiu per reconèixer els projectes sostenibles del qual poden fer gala sis restaurants catalans.

Aquest reconeixement és independent del gastronòmic i vol posar en valor els restaurants que busquen la preservació del medi ambient mitjançant la gestió de recursos i l'eliminació de residus.
 

Entre els distingits hi ha el Somiatruites, d'Igualada, que té l'hort a la teulada del restaurant. Són 400 metres quadrats que adoben amb compost i reguen amb aigua dels seus pous i que funciona com a aïllant tèrmic de l'espai. Una joia verda enmig del barri del Rec, distingida amb el premi Bib Gourmand per la relació qualitat-preu.

També ha entrat a la guia per primer cop, i amb les mateixes distincions, el Casa Albets de Lladurs, al Solsonès. Els impulsors d'aquest espai ubicat en una masia del segle XI van apostar per la cuina vegana i el turisme sostenible. Van reciclar mobles antics i tota l'energia que gasten és renovable.

Els restauradors de Somiatruites i Casa Albets parlen dels seus projectes en aquest vídeo:

 

 

Els altres restaurants catalans reconeguts amb l'estrella verda Michelin són el Cocina Hermanos Torres, de Barcelona; Els Casals, de Sagàs, al Berguedà; L'Antic Molí, d'Ulldecona; Les Cols, d'Olot; i Lluerna, de Santa Coloma de Gramenet.

 

 

ARXIVAT A:
Gastronomia Ecologia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut