De les "pistoles" a l'"alto el foc": la crispació puja de to a l'Assemblea de Madrid

Ayuso diu que el govern espanyol va imposar l'estat d'alarma a punta de pistola i el PP acusa una diputada de Més Madrid d'apuntar-los amb la mà

RedaccióActualitzat

No hi ha dia sense debat crispat a Madrid. La sessió d'aquest dijous de l'Assemblea autonòmica no ha estat cap excepció.

Primer, amb l'afirmació de Díaz Ayuso sobre l'única opció que, segons ella, li donava el govern d'Espanya: "O tancar jo la ciutat de Madrid, amb la qual cosa no estic d'acord a fer-ho de forma perimetral, o que ho faci el govern i, a més, a punta de pistola."

Després, un gest de la diputada de Més Madrid Mónica García ha encès el PP: l'acusen d'haver simulat un tret. Ella assegura que només assenyalava. En un tuit s'ha defensat dient que té artrosi.

 

 

En pocs segons la polèmica ha arribat al Congrés, on el ministre de Sanitat, Salvador Illa, defensava l'estat d'alarma a Madrid.

La portaveu del PP, Cuca Gamarra, presentava el seu partit com a víctima: "Per radicalisme, el que pateix aquest partit i la presidenta de Madrid", ha dit adreçant-se a la portaveu del grup socialista Adriana Lastra. "Què li sembla a vostè que una diputada de Més Madrid assenyali i simuli un tret?", ha conclòs.

Lastra ha respost que Ayuso "converteix la política en un fangar de confrontació i divisió".

I Més País ha afirmat que tot plegat ho provoca el PP. "Estan en el mateix de sempre", afirmava el portaveu, Íñigo Errejón, "en una política de gestos que ha d'aconseguir que es parli de qualsevol cosa menys de l'immens desastre que el govern fallit de la senyora Ayuso està perpetrant contra el conjunt dels madrilenys."

El vicepresident de la Comunitat, Ignacio Aguado, de Ciutadans, ha demanat "un alto el foc polític", que abaixin les "pistoles", ha dit, per poder parlar amb "arguments".

 

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut