Una manifestant protesta davant del Tribunal Suprem caracteritzada com la protagonista d'"El conte de la serventa"
Una manifestant protesta davant del Tribunal Suprem caracteritzada com la protagonista d'"El conte de la serventa" (Reuters/Evelyn Hockstein)

De les Kardashian a Stephen King: reacció d'artistes i personalitats pel dret a avortar

L'star-sytem dels Estats Units s'alça a les xarxes contra la decisió del Tribunal Suprem

Núria Balaguer IbeasActualitzat

Des d'ahir, avortar als Estats Units ha deixat de ser un dret constitucional, i les reaccions contra la decisió del Tribunal Suprem han inundat les xarxes socials. Nombroses personalitats del país han mostrat la seva indignació contra la decisió del suprem.

L'expresident Barack Obama ha qualificat la decisió del Suprem d'atac a les llibertats essencials de milions d'estatunidencs.


Per la seva banda, Michelle Obama ha fet un tuit amb una carta oberta ajunta en què comparteix la seva opinió sobre la polèmica decisió i que comença afirmant: "Estic desconsolada."


Moltes altres personalitats han reproduït la carta de Michelle Obama a les seves xarxes socials, com la cantant Taylor Swift o l'exprimera ministra australiana Julia Gillard.

Kim Kardashian ha compartit la carta de Michelle Obama a les stories del seu compte d'Instagram, acompanyada d'un missatge en què afirma que "als Estats Units ,les armes tenen més drets que les dones", el mateix dia que el Suprem també va tombar una llei de l'estat de Nova York que restringia les armes a l'espai públic

Sophie Turner també tria les stories del seu compte d'Instagram per reproduïr l'escrit de Michelle Obama, i publica un vídeo en què critica la decisió: "Això ens porta 50 anys enrere, no salvarà vides, posa en perill la vida de milers de dones que hauran d'avortar en clíniques il·legals." 

Turner també ha contraposat les restriccions a l'avortament amb la permissivitat respecte a la tinença d'armes. "Això no va de salvar vides", ha dit. "Si hi hagués alguna preocupació per salvar vides, després de qualsevol tiroteig massiu hi hauria alguna mesura de control d'armes", i ha afirmat que la mesura només respon a la voluntat de control sobre el cos de les dones. "És absolutament repugnant", sentencia al final del vídeo.

Per l'escriptor Stephen King, la decisió del Suprem porta els Estats Units al futur distòpic d'"El conte de la serventa", i en un altre tuit ha ironitzat piulant: "És el millor Tribunal Suprem que el segle XIX ha donat."


Danny DeVito ha estat curt i contundent en la seva resposta, que es podria traduir com a "Tribunal Suprem, i una merda!".


Shonda Rhimes, responsable de sèries d'èxit com "Anatomia de Grey" o "Els Bridgerton", mostrava la seva incredulitat amb els fets amb un "Això està passant de debò".


El cantant Harry Styles s'ha mostrat "completament destrossat" per la decisió i afirma que "la lluita és només el principi".


Billie Eilish també s'hi ha referit durant la seva actuació al festival de Glastonbury, davant de 200.000 persones: "Avui és un dia fosc per a les dones dels Estats Units."


Alicia Keys també ha estat molt contundent, començant el seu tuit amb un "puta merda".


Mariah Carey ha explicat que troba absolutament desencoratjador haver d'explicar a la seva filla d'11 anys que "vivim en un món on els drets de les dones s'estan desintegrant davant nostre".

ARXIVAT A:
Avortament Eleccions Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut