Nova Delhi

De la Vega treu importància a les crítiques contra la proposta de finançament i confia en un "acord tancat" aquest gener

La vicepresidenta del govern espanyol espera tenir un "acord tancat" sobre el nou model de finançament abans de finals de gener. Segons María Teresa Fernández de la Vega, l'entesa serà possible perquè les negociacions estan "molt avançades". La vicepresidenta ha tret importància a les crítiques dels partits catalans i de la Generalitat al text presentat per Solbes i s'ha mostrat, un cop més, "optimista" respecte a les negociacions.

Actualitzat
Per De la Vega, les crítiques del govern català a la proposta de Solbes "formen part de la vida" i de les "negociacions". Durant el seu viatge a l'Índia, la vicepresidenta ha tornat a assegurar que l'acord sobre el nou sistema de finançament és a prop

Al mateix temps, la socialista ha volgut deixar clar que la proposta de Solbes recull "les línies bàsiques del nou model de finançament" i que és un model adaptat a "tots els estatuts d'autonomia". 

La resposta de la vicepresidenta arriba un dia després que la Generalitat anunciés que presentaria una contraproposta per garantir que el nou model respecti l'Estatut i també unes hores més tard que CiU exigís que es negociï sobre l'Estatut i no es prengui com a base la proposta presentada per Solbes.
Anar al contingut