Madrid

De la Vega diu que el vot nul d'ERC no alterarà l'estabilitat parlamentària a Catalunya

La vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, ha afirmat que el govern "respecta però no comparteix" la posició adoptada per ERC per demanar el vot nul en el referèndum sobre l'Estatut. Preguntada sobre si això tindria alguna repercussió pel que fa a l'estatus d'ERC com a teòrica sòcia preferent del govern i a l'estabilitat parlamentària a Catalunya, De la Vega ha respòs que no hi haurà cap alteració pel que fa al tripartit a Catalunya. La vicepresidenta primera ha insistit que les decisions del govern de Catalunya són de la competència del govern català i dels partits polítics catalans, alhora que ha manifestat "el més absolut respecte" per la posició d'ERC.

Actualitzat

De la Vega sí que ha puntualitzat que des del govern de la nació es treballarà per ampliar l'espectre de les forces polítiques per consensuar decisions.


Així mateix, la vicepresidenta primera ha volgut transmetre als ciutadans que "hi haurà un bon Estatut i els ciutadans catalans podran tenir més autogovern, millors prestacions i una administració més eficaç". De la Vega també ha subratllat que la feina que s'ha estat fent fins ara "va arribant a la seva fi i aquesta fi és un bon Estatut", "hi haurà una norma treballada i consensuada, que estableix més benestar i més progrés".

Anar al contingut