Madrid

De la Vega demana a les comunitats menys "reivindicació" i més "col·laboració"

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i els nous ministres han demanat comparèixer al Congrés dels Diputats. Zapatero, per explicar l'abast de la remodelació, i els ministres, per avançar les línies de treball i els plans d'actuació que pensen iniciar. Aquesta decisió l'han presa durant el primer Consell de Ministres del nou govern a La Moncloa. La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha dit que la remodelació no comporta "cap canvi de línia, sinó de ritme" en l'acció de govern. Una acció de govern en què l'ocupació serà la pedra angular de la política econòmica. De la Vega també ha llançat un missatge a les comunitats autònomes: el temps de la reivindicació s'ha acabat i ara comença el de la col·laboració.

Actualitzat
Durant la roda de premsa posterior al primer Consell de Ministres després de la remodelació de l'executiu, la vicepresidenta ha assegurat que el grup de ministres que ha nomenat el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, treballarà per sumar al diàleg social la cooperació efectiva de tots els territoris de l'Estat.

Per plantar cara a la crisi, De la Vega ha llançat un missatge a totes les autonomies: el temps de les "reivindicacions" s'han acabat i s'ha obert un nou període de "cooperació" amb el govern espanyol. De fet, la vicepresidenta primera ha explicat que el nou vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, ha de buscar aquesta col·laboració perquè és imprescindible, diu, per superar la situació actual.

Una de les qüestions que Catalunya haurà de tractar amb Chaves i també amb la ministra d'Economia, Elena Salgado, és el finançament. Segons De la Vega, aquests dos nomenaments suposaran un revulsiu per a les negociacions perquè tots dos són grans coneixedors del tema.

Segons Fernández de la Vega, el govern manté el seu compromís de millorar les polítiques socials "sense que hi hagi cap restricció" per protegir les persones que més estan patint la crisi, ja que aquestes polítiques són les que més aotrguen "més cohesió".

Fernández de la Vega ha insistit que el govern treballarà per combatre la crisi amb tots els esforços i tan "ràpid com sigui possible" i ha afegit que cinc anys "no són prous per culminar la transformació". Tot i així, s'ha mostrat convençuda que el govern treballa en "la direcció correcta".

La vicepresidenta ha anunciat que la setmana que ve es faran "gairebé amb tota seguretat" els nomenaments dels alts càrrecs. Ha acabat dient que el Consell de Ministres, "de gran intensitat política", ha analitzat els grans objectius del nou govern, en una situació "gens fàcil" però que l'executiu afronta amb "renovat vigor, compromís i convicció".

També ha dit que el govern es compromet a modernitzar les administracions públiques i que el seu objectiu és aprofitar al màxim els instruments que aporten la societat de la informació i les noves tecnologies per fer que l'Administració General de l'Estat sigui "propera i eficaç".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut