Saragossa

De la Vega avisa Rajoy que el seu silenci en el "cas Gürtel" es pot interpretar com una "justificació"

La vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, reclama al líder dels populars, Mariano Rajoy, que trenqui el seu silenci sobre el sumari del "cas Gürtel" que afecta càrrecs del PP com l'extresorer Luis Bárcenas. De la Vega demana a Rajoy que doni explicacions perquè el seu silenci, ha dit, no sigui "interpretat com una justificació". A més de la vicepresidenta, altres fonts de l'executiu han expressat la seva preocupació pel fet que aquest cas perjudiqui la imatge de la classe política.

Actualitzat
La vicepresidenta del govern espanyol ha instat el líder dels populars ha esvair "tots els dubtes" que el seu silenci sobre el sumari del "cas Gürtel" "equival a una empara dels implicats".

El sumari del cas es va aixecar aquest dilluns i dimarts es va poder saber el contingut. El sumari estén la sospita sobre el finançament irregular del PP en algunes comunitats. A més, es va revelar que l'extresorer i senador popular hauria cobrat 1,3 milions d'euros en suborns a canvi d'aconseguir contractes per les empreses de la trama corrupta.

A més de la vicepresidenta de la Vega, altres fonts del govern espanyol expliquen que l'executiu de Zapatero està preocupat per les repercusions que aquest cas pugui tenir en la imatge de la classe política. Creuen que el silenci de Rajoy, que encara no s'ha pronunciat sobre el cas després que s'ha conegut el sumari, és un senyal d'impotència.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut