La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega (Foto: EFE)
La vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega (Foto: EFE)
Madrid

De la Vega assegura que la retallada salarial del 5% no afectarà els treballadors de les empreses públiques

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha assegurat durant la roda de premsa del Consell de Ministres celebrada aquest matí a Madrid que la retallada salarial del 5% anunciada per l'executiu de Zapatero no afectarà els treballadors de les empreses públiques. De la Vega ha explicat que aquesta rebaixa dels sous només s'aplicarà als directius i que per a la resta de treballadors s'actuarà segons s'estableixi en la negociació col·lectiva.

Actualitzat
María Teresa Fernández de la Vega ha explicat que la retallada del 5% anunciada pel President Zapatero no afectarà als treballadors de les empreses de titularitat estatal, com ara Correus, Aena, Radiotelevisió Espanyola o Renfe, per exemple, i que la rebaixa salarial només s'aplicarà en el cas dels directius. D'aquesta manera, la vicepresidenta ha volgut acabar amb els dubtes generats al voltant d'aquesta qüestió.

En aquest sentit, a més, la vicepresidenta ha defensat el pla antidèficit i ha volgut remarcar que malgrat que ha estat complicat per al govern espanyol adoptar aquestes mesures "l'excepcionalitat de la situació ha obligat a prendre-les". De la Vega també ha negat la existència de contradiccions internes al partit en l'aplicació de les noves mesures i ha assegurat que l'executiu continua al costat dels treballadors i que quan l'economia millori el govern rependrà el seu projecte social.

Agraïment als sindicats

Pel que fa a la resposta dels sindicats davant l'anunci de Zapatero, De la Vega ha agraït als sindicats i als empresaris la seva col·laboració i ha demanat que es continuï buscant "el diàleg social fins que es pugui arribar a un acord". Paraules d'agraïment encaminades a rebaixar la tensió sorgida després de l'anunci de mobilitzacions per protestar contra les noves mesures.

"No deixarem la feina a mitges"

María Teresa Fernández de la Vega també ha aprofitat la roda de premsa per respondre a les peticions d'alguns dels grups de l'oposició, com per exemple el PP, que reclama la celebració d'eleccions anticipades, o CiU, que vol fer una moció de censura que permeti rellevar Zapatero i presentar un candidat alternatiu pactat entre el PSOE i el PP. En aquest sentit, la vicepresidenta ha deixat clar que l'executiu no preveu aplicar cap d'aquestes mesures i ha assegurat que "no deixarem la feina a mitges". De la Vega, a més, ha demanat "responsabilitat" als grups polítics per aconseguir el "màxim consens" i aconseguir que Espanya surti de la situació actual com més aviat millor.

Respecte per la decisió del CGPJ

D'altra banda, la vicepresidenta ha parlat de la decisió del Consell General del Poder Judicial de suspendre el jutge Baltasar Garzón. De la Vega ha manifestat "respecte" pel CGPJ però ha insistit en la necessitat de respectar la presumpció d'innocència del magistrat perquè "el procediment no ha conclòs".
Anar al contingut