janquim / Saragossa

De la Vega afirma que Espanya és un país modèlic en administració electrònica

Les administracions públiques espanyoles s'han posat la "e" fins al punt que la vicepresidenta del govern, María teresa Fernández de la Vega ha assegurat avui que Espanya se situa al capdavant amb iniciatives com el DNI electrònic, que ja compta amb uns 15 milions de documents lliurats als ciutadans.

Actualitzat
De la Vega s'ha mostrat així d'optimista en la inauguració que ha presidit de Tecnimap, l'encontre que cada dos anys permet als experts en administració electrònica posar en comú la seva experiència.

Ha recordat que el 97% dels tràmits administratius que corresponen a l'administració general de l'Estat ja es poden fer per via telemàtica i ha anunciat que abans d'acabar el mes de juliol s'arribarà al 100%. Però encara queda molt recorregut pendent i la prova és que tot i la distribució del DNI electrònic, que és cert que és una acció pionera, no se'n fa l'ús que és possible.

També ha aprofitat l'acte inaugural de Tecnimap per avançar que s'emprendrà un pla de formació perquè els funcionaris es puguin situar " al nivell d'exigència d'aquesta nova administració". I no ha desaprofitat l'ocasió per referir-se a l'administració electrònica com un dels reptes de la nova economia, un dels emblemes que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha assumit i que pretenia sintetitzar en la llei que duu aquest nom, abans que un dels articles aixequés la polèmica per les intencions de la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, d'establir una comissió que pugui suspendre determinats web.

La trobada d'aquest 2010 se celebra a Saragossa i compta amb la participació d'uns cinc mil professionals dels sectors públic i privat. Més de 300 empreses i institucions hi són representades i aportaran la seva experiència en els dos centenars de ponències que s'hi presenten.

Una targeta per als saragossans

La capital aragonesa s'ha preparat per aquesta cita i, sobretot, perquè els seus continguts tinguin algun ressò entre la ciutadania. Per això, lluny de la Feria de Muestras, a la plaça de la basílica del Pilar, hi ha instal·lada una carpa on es presenten alguns dels serveis electrònics que l'Ajuntament de la ciutat ofereix.

A la mateixa hora que l'alcalde, Juan Alberto Belloch, rebia a la porta de l'ajuntament la visita de la vicepresidenta De la Vega, una cinquantena de saragossans feien cua en aquesta carpa per obtenir la seva targeta ciutadana, un document de distribució gratuïta a tots els empadronats que permet accedir a serveis molt variats com ara els transports públics, els museus, els centres esportius, el sistema local de bicicleta i la connexió en algun dels punts Wi-Fi que s'han posat en marxa a una dotzena d'àrees urbanes i que aviat s'estendrà en un projecte d'abast més ampli.
Anar al contingut