Dues treballadores de neteja de l'Ajuntament de Barcelona (ACN/Blanca Blay)
Dues treballadores de neteja de l'Ajuntament de Barcelona (ACN/Blanca Blay)

De la incredulitat a l'alegria: les reaccions dels veïns al pla de neteja a Barcelona

Barcelona ha posat en marxa aquesta setmana el pla de xoc de 70 milions d'euros per combatre la brutícia que hi ha a la ciutat

RedaccióActualitzat

A Barcelona, després d'uns mesos amb moltes crítiques per la brutícia que hi ha a la ciutat, l'Ajuntament ha posat en marxa un pla de xoc de 70 milions d'euros per intensificar la neteja.

El pla Cuidem Barcelona s'ha començat a desplegar aquesta setmana: diversos equips de neteja i reparació han començat a actuar en alguns dels considerats "punts calents" de la ciutat, com ara carrers, xamfrans o places especialment bruts i deixats. Allà netegen la brutícia que els veïns es troben cada matí.

Un equip de TV3 ha visitat la plaça Gal·la Placídia, a Gràcia, i la plaça Pastrana, al Carmel, per preguntar als veïns de la zona què en pensen de l'estat dels carrers:


Reforç en 350 punts de la ciutat

El pla preveu actuacions en 350 punts de la ciutat pel que fa a neteja, pintades, senyalització, elements urbans, pavimentació, enllumenat, verd urbà, clavegueram i patrimoni artístic.

Per netejar a fons amb aigua a pressió espais concrets amb problemes de pudor o orins, es posen en marxa vuit equips ens torns de matí i de tarda.

En la primera fase, aquest mes d'octubre, es reforça la neteja al Pou de la Figuera i voltants (Ciutat Vella); als entorns del Mercat de Sant Antoni i carrers Manso i Parlament (Eixample); a la plaça de Santa Madrona (Sants-Montjuïc); als entorns del Mercat de les Corts (les Corts); a la plaça de Sant Vicenç de Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi); a la Riera de Sant Miquel i els carrers adjacents (Gràcia); a la plaça Pastrana (Horta-Guinardó); a la plaça Roja i entorns (Nou Barris); a la plaça de la Trinitat (Sant Andreu) i a la rambla del Poblenou confluència amb carrer Doctor Trueta (Sant Martí).

Els ciutadans poden comunicar incidències per telèfon, al 900 226 226; web, a la pàgina municipal; o amb l'app Barcelona a la butxaca.

Una treballadora de neteja de l'Ajuntament de Barcelona, aquest estiu
Una treballadora de neteja de l'Ajuntament de Barcelona, aquest estiu (Europa Press/David Zorrakino)
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut