Álex de la Iglesia, en un acte de promoció de la seva pel·lícula "Balada triste de trompeta".
Álex de la Iglesia, en un acte de promoció de la seva pel·lícula "Balada triste de trompeta".
Madrid

De la Iglesia reclama "pel·lícules millors" perquè la indústria es recuperi a la taquilla

El president de l'Acadèmia de Cinema, Álex de la Iglesia, ha comentat en declaracions als mitjans durant la recepció de candidats finalistes als Goya que la indústria espanyola ha de fer "pel·lícules millors" en un futur per recuperar els bons resultats a la taquilla. Qüestionat sobre les possibilitats del seu film "Balada triste de trompeta" als Goya, el president de l'Acadèmia ha assenyalat que prefereix uns premis "molt repartits" abans d'emportar-se tots els guardons a què aspira amb la seva pel·lícula, "encara que tampoc ho he fet malament", ha comentat en to distès.

Actualitzat
A la "festa dels nominats", que és com es coneix popularment l'acte, es van deixar veure diversos membres de la indústria cinematogràfica, entre els quals destaquen els directors de les quatre cintes nominades a la millor pel·lícula, Rodrigo Cortés, Icíar Bollaín, Agustí Villaronga i el mateix Álex de la Iglesia.

La gala, celebrada a la Real Casa de Correos, també va registrar grans absències, com la de l'espanyol Javier Bardem o el canadenc Ryan Reinols, nominats a millor actor protagonista juntament amb els seus col·legues Antonio de la Torre i Luis Tosar, que sí que van ser presents a l'acte.

Un cop acabat el discurs protocol·lari, De la Iglesia ha fet autocrítica en assenyalar que, en el futur, la indústria cinematogràfica "ha d'apostar més, ser més a prop del públic i saber invertir l'esforç on valgui la pena".

"Jo crec que és un bon any, que hem fet bones pel·lícules, però hem fallat a la taquilla. El cinema espanyol va a pitjor i amb mi. Crec que ho hem de fer millor. I, sobretot, adonar-nos que hem de fer pel·lícules millors", ha subratllat el director.

Sobre la negociació de la "llei Sinde", un tema molt comentat durant l'acte, De la Iglesia ha subratllat que s'està "deixant la pell" per trobar una solució beneficiosa per a tothom. "Faig el que bonament puc", ha conclòs.
Anar al contingut