Edu González fa vídeos sobre braves, tapes i paelles, però també dolços

De la catalanofòbia al suport: la reacció al primer post en català d'un influencer

Edu González, conegut com a @bravasbarcelona, va fer un post en català subtitulat en castellà que li va fer perdre usuaris a Instagram

RedaccióActualitzat

Quan va decidir fer un vídeo comparant el croissant més gros i el més petit que es poden comprar a Barcelona, l'Edu González, conegut a les xarxes com a @bravasbarcelona, no s'imaginava gens la polseguera que aixecaria aquesta publicació, fins al punt de fer-li perdre seguidors.

Almenys d'entrada, perquè potser al final n'ha guanyat, arran de la polèmica, que no és per cap motiu relacionat amb el tema que hi tractava.

 

El problema, per a molts usuaris, va ser la llengua triada per aquest instagramer i youtuber d'èxit, que parla sobretot de braves i de tapes, però també de dolços, per parlar dels croissants en qüestió, de més d'1,2 quilos i de 6 grams de pes, respectivament.

(@bravasbarcelona)

Resulta que, després d'haver publicat més de 1.600 posts a Instagram, sempre parlats en castellà, González, aquest dilluns, va utilitzar el català per primera vegada. Val a dir, però, que tot el que diu en el reel està subtitulat en castellà i retolat a tota pantalla.

Va triar el català sense pensar-s'ho, perquè "és un post col·laboratiu amb el magazine TimeOut", ha explicat al programa "Popap", de Catalunya Ràdio.

A més, ha volgut destacar que la majoria de missatges que ha rebut no són polaritzats, sinó de suport, a ell i a la llengua, i que la majoria no parlen de catalanofòbia, sinó d'un ambient fruit de la manipulació d'alguns polítics.

Dimarts, González va publicar una història --parlant en castellà-- en què mostrava la seva sorpresa per alguns "comentaris horrorosos", i es preguntava si eren catalanofòbia. La història ja no es veu, però un usuari d'Instagram l'ha capturada:


"He perdut 400 seguidors, flipo", diu en el vídeo, abans de remarcar que ell no expressa "cap opinió política" i només parla en català, però "està tot subtitulat".

Una usuària que diu que és valenciana assegura que sí, que "la catalanofòbia existeix".

Entre els usuaris crítics n'hi ha un que --en castellà-- li pregunta "És més bo si parles en català?" i l'acusa de "provocació". A més, sentencia: "No vas enlloc parlant així."

(@bravasbarcelona)

Val a dir que molts usuaris, sobretot arran de la publicació de la història, han publicat missatges de suport a González, animant-lo a fer servir més el català. Ara mateix ja són majoria. Fins i tot persones que expliquen que són de Madrid, d'Andalusia o d'Astúries, i també de llocs de fora d'Espanya, com Colòmbia.

(@bravasbarcelona)

Alguns, de fet, admeten que han conegut el compte arran d'aquesta polèmica.

(bravasbarcelona)

Aquest dimecres, @bravasbarcelona té uns 289.000 seguidors, a Instagram.

ARXIVAT A:
Xarxes socials Català
Anar al contingut