Belfast

De Juana Chaos queda en llibertat condicional mentre no se'n resol el procés d'extradició

L'expres d'ETA Iñaki de Juana Chaos ha quedat en llibertat condicional mentre no se'n resol el procés d'extradició. El magistrat de Belfast que porta el cas ha demanat que s'aclareixi l'euroordre enviada des d'Espanya. La pròxima audiència està prevista pel 28 de novembre. Aquest matí, De Juana havia estat detingut després de comparèixer davant de la justícia nord-irlandesa en resposta a l'ordre de recerca i captura que va dictar dimarts passat l'Audiència Nacional espanyola.

Actualitzat
Es preveu un procés d'extradició complex perquè el Regne Unit només està obligat a entregar un presumpte criminal si la pena és superior a tres anys, cosa que no passa en l'enaltiment del terrorisme, delicte pel qual s'acusa Iñaki de Juana Chaos.

Fora del jutjat de Belfast s'han format dues concentracions: d'una banda, un grup de simpatitzants de De Juana per mostrar-li suport i, de l'altra, un grup de víctimes de l'IRA en solidaritat amb les víctimes d'ETA.

L'històric dirigent etarra ha declarat davant del jutge després que dimarts passat no va comparèixer a la citació de l'Audiència Nacional com a imputat per un delicte d'enaltiment del terrorisme, acusat de ser l'autor d'una carta que es va llegir en un acte que es va fer a Sant Sebastià quan ell va sortir de la presó i al qual ell no va assistir.

Iñaki de Juana Chaos ha contractat perquè el defensi el bufet d'advocats Kevin R. Winters & Co, una firma amb un ampli historial de processos judicials relacionats amb el conflicte de l'Ulster. Precisament, els advocats de De Juana van dur el cas de l'atemptat d'Omah en què l'únic imputat va quedar absolt.
Anar al contingut