De Guindos rep l'aval definitiu del Parlament Europeu per ser vicepresident del BCE

Actualitzat

El Parlament Europeu avala el nomenament de Luis de Guindos com a vicepresident del Banc Central Europeu. Els eurodiputats populars, liberals i conservadors li han donat un suport majoritari. Els socialistes, que inicialment s'hi volien oposar, finalment s'han abstingut i només hi han votat en contra Els Verds i l'Esquerra Unitària Europea.

La cambra, això sí, demana que per a pròxims nomenaments del BCE es canviï el procediment de selecció i es tinguin més en compte la igualtat de gènere i la independència política dels candidats, que és la principal crítica que ha rebut De Guindos en tot aquest procés.

Va ser aquest dilluns, en què De Guindos es va haver de sotmetre a l'examen de l'Eurocambra. No era vinculant i a la pràctica no podia afectar de cap manera el nomenament, però un vot en contra del Parlament hauria significat per a De Guindos assumir el càrrec molt debilitat políticament.

De fet, en el primer examen que va passar el ministre d'Economia davant de l'Eurocambra, De Guindos va treure més mala nota que el seu rival irlandès. Al final, però, l'encara ministre espanyol ja pot respirar tranquil, perquè ha rebut la llum verda de la cambra per assumir el nou càrrec al juny.

Anar al contingut