Bitllets d'euro.
Bitllets d'euro.
Madrid

De Guindos preveu per al 2015 un creixement del 2% i un atur del 22,9%

El creixement previst per a aquest any s'ha elevat fins a un 1,3% i l'atur s'ha deixat en el 24,7%

RedaccióActualitzat

Revisió de les previsions macroeconòmiques. Arran de l'aprovació dels pressupostos generals del 2015, que ha aprovat el govern espanyol i han presentat els ministres d'Economia, Luis de Guindos, i d'Hisenda, Cristóbal Montoro, s'han conegut detalls, també de les previsions de l'executiu.

De Guindos ha estat l'encarregat de revisar a l'alça les previsions de creixement i a la baixa les d'ocupació, tant les d'enguany com del 2015.  

El creixement previst per a aquest any s'ha elevat fins a un 1,3%, només una dècima més del que s'havia previst inicialment, potser tenint en compte, per tant, l'avís del Banc d'Espanya, que apuntava alguns riscos per a la recuperació econòmica. Per a l'any 2015 sí que es preveu un augment significatiu del producte interior brut, del 2%.

La taxa d'atur caurà dues dècimes enguany i quatre l'any que ve. El govern espanyol rebaixa la previsió del 2014, del 24,9% al 24,7%, i la del 2015, del 23,3% al 22,9%.

De Guindos atribueix aquestes millores al consum privat, que deixa de caure i aconsegueix taxes positives al voltant del 2%, tant aquest any com el que ve. El ministre ha parlat de "creixement econòmic positiu, en acceleració i equilibrat" dels últims dos anys.

Anar al contingut