Luis de Guindos, ministre d'Economia, amb el seu homòleg grec, Iannis Sturnaras
De Guindos parla amb el seu homòleg grec abans de començar la reunió de l'Ecofin (Foto: EFE)
Brussel·les

De Guindos assegura que no malvendran Catalunya Banc, després que el FROB n'ha suspès la subhasta

Després que el FROB suspengués el procés de venda de Catalunya Banc, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha dit que aquesta entitat és "extremadament solvent" i que no pensen malvendre-la. El FROB va decidir ajornar la decisió sobre el futur de Catalunya Banc perquè no va rebre cap oferta prou consistent.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que no malvendran Catalunya Banc l'endemà que el FROB, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària, decidís suspendre'n la subhasta perquè les ofertes no eren prou atractives. De Guindos, que aquest dimarts participa en una nova reunió de l'Ecofin, diu que esperaran que tingui una valoració adequada en els pròxims mesos.

El ministre ha explicat que Catalunya Banc és una entitat "extremadament solvent" després de la injecció de capital a càrrec del rescat europeu, i s'ha mostrat convençut que serà possible "maximitzar-ne" el valor en un "futur proper".

El FROB va decidir suspendre la subhasta ja que no va rebre cap oferta que s'acostés als mil milions d'euros que pretenia obtenir amb la venda.

Abans de començar la reunió de l'Ecofin, De Guindos ha assenyalat que l'Eurogrup ha expressat aquest dilluns una "satisfacció general" i una "valoració molt positiva" pel compliment per part d'Espanya de les condicions del rescat bancari i la creació del "banc dolent" per als actius immobiliaris (Sareb).

Anar al contingut