Madrid

De Guindos apuja la previsió de dèficit i dóna per fet que Brussel·les ho aprovarà

El ministre en funcions d'Economia ha anunciat l'ampliació del marge de dèficit al 3,6% per al 2016 i al 2,9% per al 2017, però la CE nega que hagi acceptat cap xifra

RedaccióActualitzat
El govern espanyol reconeix que no complirà l'objectiu de dèficit que s'havia marcat per a aquest any i el que ve, i apuja els seus càlculs 8 dècimes per a aquest any, fins al 3,6%. Per al 2017 els incrementa fins al 2,9%. Aquestes són les previsions que el ministre d'Economia i Competitivitat en funcions, Luis de Guindos, ha presentat aquest matí al Congrés.

De Guindos ha comparegut a la cambra baixa a petició pròpia per detallar el Pla d'Estabilitat Pressupostària per al 2016-2019, i el Programa de Reformes 2016. El ministre en funcions ha donat per fet que la Comissió Europea avalarà les noves xifres que ha donat aquest dimarts.

Però des de la Comissió Europea s'ha volgut deixar molt clar, aquest dimarts mateix, que no s'ha pres cap decisió, ni respecte a Espanya ni respecte a cap estat membre, i que cal esperar que els països presentin els seus plans de reformes a finals de mes. Ho ha precisat el vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis:
 

"Jo mateix em vaig reunir amb el ministre Luis de Guindos a Washington per discutir la situació fiscal d'Espanya, i també per saber com va la preparació del programa de reformes, que està previst que Espanya presenti a finals d'aquest mes. Però no hi ha conclusions, ni es va prendre cap decisió."


L'executiu de Rajoy reclama a Brussel·les que li doni més temps per retallar el dèficit públic per sota del 3% i li demana un any més de marge.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut