Barcelona

De Guindos afirma que aquest any Espanya sortirà definitivament de la crisi

El ministre d'Economia ha sopat aquest dilluns amb els empresaris del Fòrum Pont Aeri

RedaccióActualitzat
Segons les previsions del govern espanyol, l'economia espanyola serà la que més creixerà de la zona euro i, fins i tot, arribarà a doblar-ne la mitjana. Amb aquestes dades a la mà, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, considera que, aquest any, Espanya sortirà definitivament de la crisi, segons ha afirmat. L'economia espanyola ha donat un "gir", i ha passat de ser un dels problemes de la UE fa tres o quatre anys a ser l'economia que més creixerà, ha afegit el ministre en una conferència aquest dilluns al Círculo Ecuestre de Barcelona.

A diferència de Grècia, el titular d'Economia considera que aquest creixement donarà a Espanya un marge "per a la política econòmica, que pot portar que es desfacin moltes de les reformes realitzades. Això tindrà un impacte que no serà immediat, però sí molt ràpid".

Sobre la independència de Catalunya, De Guindos ha opinat que no és "raonable ni racional" i ha conclòs que la secessió de Catalunya no portaria "enlloc" i que  "tothom hi perd". Preguntat per quines repercussions tindria la independència de Catalunya sobre els inversors, ha comentat que no preveu aquest escenari perquè defensa la unitat d'Espanya.

La seva candidatura per presidir l'Eurogrup fa temps que sona. El ministre ha insistit que segueix "a disposició" del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, sobre la seva possible designació, així com si el nou càrrec seria compatible amb el seguir com a ministre a Espanya. "No vull avançar esdeveniments ni fer especulacions", ha afegit.

Sopar amb el Fòrum Pont Aeri

El ministre d'Economia ha sopat amb una vintena d'empresaris de Barcelona i Madrid. La reunió ha estat organitzada pel Fòrum Pont Aeri, impulsat per Enrique Lacalle. L'objectiu de fer arribar a De Guindos les impressions de l'empresariat sobre el procés sobiranista de Catalunya. El sopar s'ha fet a la seu de Gas Natural i hi han assistit, entre altres, Salvador Gabarró i Rafael Vilaseca, president i conseller delegat de la companyia. També el president de Repsol, Antoni Brufau; el d'Abertis, Salvador Alemany, o el d'Agbar, Àngel Simón.

Altres convidats han estat la presidenta de Siemens Espanya, Rosa María García; el de Puig, Marc Puig; el de Pronovias, Alberto Palatchi; el vicepresident d'OHL, Juan Villar-Mir; el director general de CaixaBank, Tomás Muniesa, i la consellera delegada de Bankinter, María Dolores Dancausa.

L'anterior cita d'aquest poderós entramat empresarial va ser al març al Congrés dels Diputats amb una reunió amb el seu president de la cambra, Jesús Posada, i amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut