Luis Eduardo Aute va morir el 2020
Luis Eduardo Aute va morir el 2020

"De grat o per força", reclamen que Gràcia recordi el vincle que tenia amb Aute

Veïns de la plaça Rovira de Gràcia demanen una placa que recordi el vincle que hi tenia Luis Eduardo Aute

El cantautor, pintor i cineasta Luis Eduardo Aute va morir el 2020. Al setembre hauria fet 80 anys. El seu record continua viu, especialment al barri de Gràcia de Barcelona, on tenia forts lligams.

Veïns i amics demanen col·locar una placa en honor seu a la plaça Rovira, on jugava de nen. Una de les persones més vehements és Lluïsa Gozalbo Aute, cosina germana de Luis Eduardo i tot un personatge al barri.

Al setembre, la Lluïsa farà 99 anys. Diu que "de grat o per força" ha d'haver-hi una placa que recordi el seu cosí artista. Aquí la podeu veure amb tota la seva vitalitat:


Una plataforma cívica --Serrat, Joan Isaac, Silvio Rodríguez o Marina Rossell hi han firmat-- demana, de moment sense èxit, que la plaça Rovira tingui una placa recordant el vincle amb el cantautor, pintor i cineasta.

 

La relació d'Aute amb Gràcia

Aute va néixer a Manila perquè el seu pare, català, Gumersindo Aute, treballava a Tabacos de Filipinas.

Cap als anys 50, la família va tornar a Catalunya. Es van instal·lar a la casa dels avis del carrer Massens. Al número 42 --avui un edifici nou-- hi havia una torre amb pou i jardí de la família del cantautor.

El petit Aute jugava a la veïna plaça Rovira. El 2010, el cantautor hi va estrenar una cançó d'homenatge en català: "Somnis de la plaça Rovira".

 

A la cançó hi surten escenaris del barri: can Vall, la farmàcia, el quiosc. Està publicada al disc "Intemperie", l'últim que va gravar Aute.

ARXIVAT A:
Música
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut