La presidenta del Parlament, Núria de Gispert
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert

De Gispert: "El TC pretén donar un cop de porta al dret a decidir"

La presidenta del Parlament creu que el Constitucional "ha escapçat el títol nuclear de la llei" i n'ha "dinamitat la part més important" perquè "impedeix celebrar consultes generals"

Actualitzat

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha lamentat "profundament" la sentència del Tribunal Constitucional que declara nuls el decret del 9-N i dos preceptes de la llei de consultes. De Gispert considera que, amb aquesta decisió, l'Alt Tribunal "pretén donar un cop de porta al dret a decidir" i va en contra "de la voluntat del poble de Catalunya".

De Gispert creu que el Constitucional "ha escapçat el títol nuclear de la llei" i n'ha "dinamitat la part més important" perquè "impedeix celebrar consultes generals". De fet, ha comparat la sentència d'aquest dimecres amb la que va emetre el Constitucional sobre l'Estatut: "Aleshores es va dir que aparentment només tocava uns quants preceptes, però va tocar l'ànima de l'Estatut." D'aquesta manera, la presidenta del Parlament creu que es reforça el caràcter "plebiscitari" de les eleccions del 27 de setembre.

"No comparteixo la sentència, l'acato perquè no tenim més remei que acatar-la", ha dit De Gispert, que ha afegit que "no es pot menystenir" un fet com que 2,3 milions de persones participessin en el procés del 9 de novembre. Per la presidenta de la cambra catalana, el TC fa una "lectura restrictiva de la Constitució, que tanca la porta a plantejar projectes legítims".

Anar al contingut