Grup dels agents que han començat avui a caminar de Girona fins a Barcelona (foto:ACN)
Girona

De Girona fins a Barcelona a peu per protestar contra les retallades al cos de Mossos d'Esquadra

Els agents preparen una protesta a peu fins a Barcelona per intentar entregar-li una carta al president de la Generalitat.

RedaccióActualitzat
Una desena d'agents, tots ells representants dels diferents sindicats dels Mossos d'Esquadra, SME-CCOO, SPC i CAT-ME, han començat una marxa a peu des de Girona fins a Barcelona per denunciar que el model de seguretat "està mort" a causa de les retallades salarials i la manca d'armilles antibala. Protesten també pel suport a la seguretat privada per part del conseller d'Interior, Felip Puig, i a més que estigui d'acord amb les patrulles ciutadanes, més conegudes com els "sometents". Cal afegir que, els agents també aprofitaran aquesta protesta per denunciar la situació de l'alta sinistralitat de l'N-2 i critiquen "la persecució" que el govern fa a les prostitutes "assenyalant-les responsables dels accidents de trànsit".

Toni Castejón, portaveu de SME-CCOO, lamenta que des del 2010 les retallades "són contínues" i rebutja que se'ls demanin tants sacrificis laborals. A més, també critica que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, planteja la retirada de la paga de Nadal. Castejón ha explicat que la marxa la inicien dos delegats de cada sindicat, menys el SAP-UGT, el qual és el sindicat majoritari.

Durant quatre dies, els protestants recorreran més de 100 quilòmetres que els separen del Palau de la Generalitat, on preveuen entregar una carta al president del govern, Artur Mas, i culminar la protesta amb una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Preveuen anar aglutinant més gent en el recorregut, sobretot al final de la marxa. Els sindicats enfilaran l'N-2 caminant matí i tarda, ja que durant el recorregut volen passar per les comissaries per explicar la problemàtica i dormir allà a les nits perquè són els seus llocs de treball.


Anar al contingut