Madrid

De Cospedal promet "contundència" amb els responsables de la suposada trama d'espionatge a Madrid

El Partit Popular ha començat a investigar la trama d'espionatge a alts càrrecs, ordenada, suposadament pel govern d'Esperanza Aguirre. La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, ha promès "contundència" amb els responsables, si es confirmen els fets. De moment, ha parlat ja amb Esperanza Aguirre i el conseller de Presidència, Justícia i Interior, Francisco Granados. L'única cosa que ha transcendit és que Aguirre ha afirmat que desconeixia l'existència de la xarxa d'espies i Cospedal ha dit que la creu. La vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha demanat al PP explicacions urgents.

Actualitzat
Després que la fiscalia anunciés una investigació, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha parlat amb Esperanza Aguirre, el conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid, Francisco Granados, i també amb Alfredo Prada, excàrrec del govern d'Aguirre, per investigar els fets.

De Cospedal ha dit que la presidenta madrilenya ha negat tenir constància dels fets i la secretària general del PP ha assegurat que la creu. Tot i això, ha dit que si es demostra que algú del partit té algun tipus de responsabilitat en aquest assumpte, el partit serà "contundent", com ja havia avisat Mariano Rajoy.

La secretària general del partit no ha concretat com s'investigarà la qüestió, només ha dit que la recerca durarà el temps "necessari", que implicarà "moltes persones" i que es traslladaran els resultats a la fiscalia.

Els "espiats" i els sospitosos

La trama d'espionatge hauria tingut tres víctimes, un exconseller del govern d'Esperanza Aguirre pròxim a Rajoy, Alfredo Prada; el vicealcalde de Madrid i mà dreta d'Alberto Ruiz-Gallardón, Manuel Cobo, i el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González.

La presumpta xarxa d'espionatge apunta fins ara a dos noms com els principals sospitosos. L'un és el director del potent departament del govern d'Esperanza Aguirre, Francisco Granados, actualment conseller de Presidència, Justícia i Interior de la Comunitat de Madrid. Granados hauria fitxat tres guàrdies civils per muntar un servei que realitzaria tasques de contraespionatge amb diners públics. L'altre seria Marcos Peña, que va ser fitxat el juny del 2008 per Granados com a cap del polèmic Departament d'Assessors de Seguretat.
Anar al contingut