Toledo

De Cospedal presenta un pla per estalviar 1.815 milions d'euros sense retallar els drets socials

María Dolores de Cospedal ha presentat aquest dimecres el nou pla de retallades de Castella-la Manxa que retalla un 20% el pressupost total i que preveu estalviar 1.815 milions d'euros. Segons la presidenta popular, cal treure la comunitat autònoma de "la ruïna" i per això preveu reduir el dèficit fins a l'1,3% del PIB regional en el proper any i mig.

Actualitzat
El denominat Pla de Garantia dels Serveis Socials Bàsics de Castella té com a objectiu augmentar els ingressos en 97,5 milions d'euros durant el 2012 i reduir les despeses en 1.718 milions.

De Cospedal ha defensat que l'estalvi no afectarà en cap cas els drets socials i ha anunciat els punts principals que inclou el pla de retallades.

La reducció del 50% d'alts càrrecs, la venda d'edificis públics, la privatització d'empreses públiques i l'aturada de les obres públiques són alguns dels eixos principals del pla.

La nova mesura també preveu suprimir les subvencions directes a sindicats i patronals, el final del pagament de les hores extres, l'augment de dues hores lectives als professors o la suspensió dels programes de turisme social excepte quan sigui necessari per prescripció mèdica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut