València

De Cospedal es pregunta qui torna "l'honor" a Camps i Costa, mentre que Fabra "confiava plenament" en l'absolució

Les mostres de felicitació per l'absolució de Francisco Camps s'han succeït tan bon punt s'ha conegut el veredicte de no culpabilitat. El seu successor a la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, ha afirmat que el govern valencià "confiava plenament "que arribaria aquesta decisió i ha dit que suposa "el fi d'un malson". Fabra ha afegit que Camps té "tota la vida política per endavant". Per la seva part, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, s'ha preguntat qui tornarà "l'honorabilitat" a Camps i Costa, s'ha felicitat perquè "l'acció de la justícia ha triomfat sobre els judicis paral·lels i sumaríssims" contra ells i ha exigit disculpes als socialistes. El PSOE, però, manté que hi ha moltes ombres en el finançament dels populars.

RedaccióActualitzat
El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha assegurat que creu "una mica més en la justícia" després del veredicte. Rus s'ha acostat fins a la seu del TSJPV cinc minuts després que es fes públic el veredicte. Rus ha fet el senyal de victòria als manifestants que escridassaven els processats davant de la seu judicial.

També s'han desplaçat fins a la seu del tribunal el portaveu del PP a les Corts, Rafael Blasco i diputats com Rafael Maluenda i José Marí.

Per la seva part, el secretari general dels populars valencians, Antonio Clemente, ha considerat "demostrat que el procés judicial que s'ha viscut els últims anys respon a motivacions polítiques" i ha estat fruit de "tres anys de mentides i muntatges que han acabat tal i com van començar: en un no res". Clemente ha exigit als socialistes valencians que es disculpin "perquè han intentat polititzar la vida judicial i judicialitzar la vida política valenciana".

Des del PSOE, la diputada per València Inmaculada Rodríguez ha insistit que Camps "no va estar a l'alçada de les circumstàncies" i que aquest cas és només "la punta de l'iceberg de l'entramat de corrupció més gran que es coneix fins ara, el "cas Gürtel".

També ha reaccionat la xarxa. A Twitter, l'etiqueta #judicicamps s'ha situat entre les més utilitzades a Catalunya, mentre a tot l'Estat s'han multiplicat les piulades amb les etiquetes #Camps, #juradopopular i #PPopular.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut