De 60 quilos de bolets a 4: les xifres confirmen una de les pitjors temporades a Catalunya

Fa 25 anys que s'analitza la producció de bolets al país i aquesta es troba entre les quatre pitjors campanyes

RedaccióActualitzat

Quan ja pràcticament ha acabat la temporada de bolets, els experts calculen que aquesta serà una de les pitjors campanyes a Catalunya des que se'n tenen dades, i es preveu que la reducció serà d'un 20% en els pròxims anys.

Fa 25 anys que els micòlegs del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya analitzen la producció de bolets i en recullen mostres en 110 parcel·les repartides per tot el país. En aquest temps, expliquen, s'han trobat amb quatre campanyes excepcionalment dolentes, i la del 2023 n'és una. 

La mitjana de producció de bolets a Catalunya és de 60 quilos per hectàrea. Aquest any amb prou feines se n'han produït 4 quilos, amb davallades tan impactants com la del Pirineu: dels 200 quilos per hectàrea habituals als 5 quilos d'enguany. 

Els bolets, essencials en el cicle de vida forestal per reciclatge que fan dels nutrients durant la descomposició, necessiten aigua. La crisi climàtica, i la sequera que l'acompanya, està darrere d'aquesta gran davallada.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut