David Saldoni, nou president de l'ACM
David Saldoni, nou president de l'ACM
Cardona

David Saldoni, nou president de l'Assemblea Catalana de Municipis

Saldoni, alcalde de Sallent, ha estat escollit en substituició de Miquel Buch, fins fa poc alcalde de Premià de Mar, en un acte a Cardona

Actualitzat

L'alcalde de Sallent, David Saldoni, del PDeCAT, ha estat escollit nou president de l'Associació Catalana de Municipis. Substitueix al càrrec Miquel Buch, fins fa poc alcalde de Premià de Mar. 

Saldoni era l'únic candidat que es presentava a la presidència i ha estat referendat amb més del 96 per cent dels vots. En el seu discurs, ha dit que no hi haurà cap article 155 per pugui parar els anhels d'un poble.

"I la meva voluntat per sobre de tot, és treballar per la dignitat de les nostres institucions, per canalitzar les voluntats dels ciutadans per defensar la voluntat expressada a les urnes, i manifestar ben alt que no hi haurà 155 que aturi els anhels de llibertat d'un poble pacífic i democràtic."

A l'acte, que s'ha fet aquest dissabte a Cardona, també hi han participat el president sortint, Miquel Buch, i Carles Puigdemont, amb un vídeo gravat des de Brussel.les.

També hi ha assistit el president del Parlament, Roger Torrent, en un dels principals actes oficials fora del Parlament.

Torrent ha reiterat el seu compromís amb la defensa dels drets polítics dels diputats, també dels que no poden assistir a la cambra catalana, i ha volgut agrair la feina dels alcaldes, de qui ha dit que tenen una visió realista del dia a dia en política.
 

"Us agraeixo fermament, que tots i cada un de vosaltres, des dels vostres pobles, des de les vostres ciutats, ajudeu en la defensa d'aquesta dignitat, ajudeu en la defensa dels drets democràtics bàsics, en la defensa de la participació política."

 

Abans d'aquest acte, Torrent ha fet la seva primera visita institucional. Ha estat a Sant Vicenç dels Horts, municipi del qual va ser alcalde Oriol Junqueras. Torrent s'ha trobat amb la dona i els fills de Junqueras.

 

 

El president del Parlament s'ha reunit amb l'alcadessa i ha firmat el llibre d'honor de l'alcaldia. Torrent ha dit que no obliden el líder republicà i s'ha refermat en el compromís de defensar els drets dels diputats i els ciutadans.
 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut