L'escriptor David Nel·lo, guanyador del 50è Premi Prudenci Bertrana (ACN)
L'escriptor David Nel·lo, guanyador del 50è Premi Prudenci Bertrana (ACN)
Girona

David Nel·lo guanya el 50è premi Bertrana de novel·la amb "Melissa i Nicole"

L'exconsellera Montserrat Tura s'endu el Carles Rahola per l'assaig "República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire"

RedaccióActualitzat

L'escriptor barceloní David Nel·lo ha guanyat el 50è premi Bertrana de novel·la amb "Melissa i Nicole", un relat sobre la felicitat i el xoc de dues famílies. L'exconsellera Montserrat Tura ha guanyat el Carles Rahola d'assaig amb "República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire", Albert Garcia Elena, el premi Miquel de Palol de poesia amb "La saliva dels morts", i els valencians Zoo, el Cerverí a la millor lletra de cançó per "La Mestra".

Ha estat una cerimònia amb to especial perquè s'arribava al 50è premi Bertrana de Novel·la i amb referències al moment actual. La novel·la guanyadora de David Nel·lo narra una explosiva trobada entre dues famílies en una illa sueca la vigília del solstici d'estiu, on plana l'esperit d'Ingmar Bergman. "Situo la novel·la en un juny molt calorós, atípic a Suècia, i gairebé malaltís", explica l'escriptor. El premi està dotat amb 30.000 euros.

L'ex-dirigent socialista Montserrat Tura irromp en el món de l'assaig guanyant el Carles Rahola amb un estudi que agafa com a fil conductor la figura del seu avi, Feliu Tura, per "treure de l'ostracisme" i reivindicar el compromís de la pagesia, i en concret el de la Unió de Rabassaires, amb el catalanisme polític de la primera meitat del segle XX.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut