David Madí, cap de campanya de Convergència i Unió
David Madí, cap de campanya de Convergència i Unió
Barcelona

David Madí creu que Mas serà investit nou president de la Generalitat gràcies a l'abstenció de més d'un partit

El secretari de comunicació i estratègia de Convergència i Unió, David Madí, està convençut que Artur Mas serà investit nou president de la Generalitat al Parlament per l'abstenció de més d'un partit. En una entrevista concedida a "El matí de Catalunya Ràdio", Madí ha assegurat que tal com han anat els resultat de les eleccions "no té cap sentit regatejar", i per això creu que la investidura podria tenir lloc abans de Nadal.

Actualitzat
"Cal negociar la mesa del Parlament i tots els aspectes institucionals, però estic convençut que el mecanisme institucional funcionarà." Així de segur s'ha mostrat el secretari de comunicació i estratègia de Convergència i Unió, David Madí, sobre la investidura d'Artur Mas com a nou president de la Generalitat de Catalunya. Segons Madí, hi haurà més d'un partit que s'abstindrà, i això facilitarà la investidura.

En aquest sentit, Madí ha explicat que si tot avança correctament, la investidura de Mas podria tenir lloc abans de Nadal i el govern es nomenaria entre Nadal i Cap d'Any.

Mas fa balanç de la primera ronda de converses

D'altra banda, el líder de CiU, Artur Mas, ha comparegut aquest divendres al matí per fer balanç de la primera ronda de converses amb els diferents grups polítics. Mas ha valorat les trobades de forma positiva, malgrat que s'ha mostrat convençut que cap dels partits votarà a favor de la seva investidura en la primera de les votacions al Parlament.

El líder de Convergència i Unió també ha explicat que per a aquesta nova etapa cal la força no només de tots els partits, sinó de la societat catalana, per aixecar el país.

Com s'investirà el nou president de la Generalitat

Després de les eleccions celebrades el passat 28 de novembre, el fins ara president de la Generalitat, José Montilla, té fins al proper 18 de desembre per constituir el ple del Parlament que servirà per designar els membres que formaran part de la nova mesa. Un cop constituïda la càmera, hi una termini de màxim deu dies hàbils perquè el president o presidenta del Parlament proposi un candidat per presidir la Generalitat i convoqui el ple d'investidura.

La investidura del president de la Generalitat necessita el suport de la majoria absoluta de la càmera. Si el candidat no aconsegueix aquest suport, la investidura es pot sotmetre a una segona votació, en la qual només es necessitarà aconseguir una majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.
Anar al contingut