David Lynch rep el Premi d'Honor del Festival de Sitges i tanca l'edició Covid
David Lynch ha rebut el premi des dels Estats Units
Sitges, Garraf

David Lynch rep el Premi d'Honor del Festival de Sitges i tanca l'edició Covid

Marcat per les restriccions de la pandèmia, el certamen s'ha fet amb èxit en un format presencial i virtual que ha vingut per quedar-se

Actualitzat

El Gran Premi d'Honor del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges ha estat per al director David Lynch en una 53a edició marcada per les restriccions imposades per la pandèmia. El festival ha aconseguit amb èxit fer-se en un format híbrid entre presencial i virtual que ha vingut per quedar-se. Catalunya ha tornat a ser la gran finestra internacional del cinema fantàstic i de terror. 

El premi honorífic a David Lynch ha posat punt final aquest diumenge a la nit al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. El director de "Vellut blau", "Twin Peaks" o "Mulholland Drive" va agrair el guardó des de casa seva, als Estats Units, perquè no es va poder desplaçar fins aquí a causa de les restriccions per la pandèmia.

 

 

David Lynch ha enviat un vídeo on se'l veu com desmbolicant un paquet d'on en treu un King Kong daurat. 

 

 

"Gràcies al Festival de Cinema de Sitges per aquest premi tan bonic. Gràcies a l'Àngel Sala i a tothom que ha fet possible aquest premi. Us desitjo el millor a tots vosaltres. Gràcies un cop més. Muchísimas gracias."


El vídeo s'ha projectat just abans de la versió remasteritzada en 4K d'una de les seves obres mestres, "L'home Elefant", en el seu 40è aniversari, i que ha estat la pel·lícula de clausura.

Àngel Sala, director del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges (EFE/Susanna Sáez)


El director del Festival, Àngel Sala, ha fet una valoració molt positiva d'aquesta edició marcada per les mesures per evitar contagis de la Covid i ja ha anunciat que la plataforma online on es pot seguir el festival de forma virtual ha arribat per quedar-se.


"La nostra percepció ha estat molt positiva a nivell d'objectius, estem pràcticament cobrint els objectius que ens havíem marcat, de recaptació i d'accceptació, estem sobre els 34.000 euros de recaptació de la plataforma online. I hem tingut un feedback bo, fins i tot de gent que no havia vingut mai, que també és una forma d'atraure nous espectadors, així que estem molt satisfets de l'online, que moltes vegades ha estat sobre la taula en aquest festival i que ara, per les circumstàncies i com moltes altres coses, s'ha accelerat."

Sala confia que l'edició del 2021 es podrà celebrar com a mínim de la mateixa manera que s'ha dut a terme la d'aquest any.

ARXIVAT A:
Festival de SitgesCinema
Anar al contingut