Sant Joan Despí

David Fernàndez es referma: "Rato és un gàngster i responsable impune de la crisi"

El diputat de la CUP defensa el gest de la sandàlia com a "símbol" i diu que "convertir el botxí en víctima em sembla injust".

Victòria MiróActualitzat

El diputat de la CUP, David Fernàndez, no es penedeix ni del gest ni del to que va mostrar al Parlament davant Rodrigo Rato i es referma en les seves paraules. En declaracions a "Els matins", de TV3, Fernàndez ha dit que "Rato és un gàngster i un responsable impune de la crisi" i que "forma part d'una estructura mafiosa". El líder de la CUP ha recordat que Rato ha estat denunciat per asseure'l a la banc dels acusats per la seva gestió a Bankia, entitat que va ser nacionalitzada i que va rebre ajudes públiques per un total de 24.000 milions d'euros.

El diputat ha defensat la seva actuació parlamentària i ha assegurat que no va insultar ningú i que va fer servir la sandàlia "com a símbol" de la guerra de l'raq, ja que Rato, aleshores ministre d'economia d'Aznar, "es va significar en aquella guerra".

Després de la gran polèmica que ha generat la seva intervenció, amb crítiques per part de Duran, però també de Cayo Lara, Fernàndez ha dit, amb referència a Rato, que "convertir el botxí en víctima em sembla injust".

I encara rebatent aquells que l'han acusat de faltar al respecte a l'expresident de Bankia, ha indicat que "la falta de respecte brutal és que Rato vingui al Parlament i no respongui cap pregunta".

Fernàndez, que ha dit que rebutja la impunitat parlamentària, ha considerat que, si la seva acusació molesta al Parlament, és perquè "n'hi ha que són còmplices" de Rato, i ha assenyalat Sánchez-Camacho i Posada.

Més frases destacades:

-"El que em sembla impresentable és que hi hagi 183.000 persones afectades per un 'corralito'".

-"Millet és al carrer, com hi està Rato. La democràcia està en fallida".

-"Todó, Serra i Pagès també han de pagar. Gent com aquesta se'n fot, de tots nosaltres".

-Sobre el PSC i la tercera via

- "El PSC està marejant la perdiu. No fa ni dos mesos que milers de persones col·lapsaven aquest país democràticament per defensar un referèndum".

- "La tercera via és un mite. Com el misteri de la santíssima trinitat".

-"No veig cap contradicció a donar suport a CiU. Que sobre el futur del país decidim els catalans no en tenim cap dubte".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut