David Fernàndez en l'entrevista de l'ACN (ACN)
David Fernàndez en l'entrevista de l'ACN (ACN)
Barcelona

David Fernàndez diu que el 27-S cal una majoria en escons i també en vots per tenir legitimitat

Fernández avisa que la CUP "no dóna xecs en blanc", però "tampoc falla si es va de debò"

RedaccióActualitzat

El diputat del CUP David Fernàndez considera que el 27-S serà necessària una majoria en escons i també en vots per tenir la legitimitat necessària per impulsar la independència de Catalunya.

En una entrevista a l'agència de notícies ACN, David Fernàndez parla d'una majoria clara "per sobre del 55%" perquè "s'està fent un referèndum". Aquest país, diu, "ja no és el mateix i no tornarà a ser el mateix".

"Si es guanya només amb escons i no amb vots, no es pot canviar la reflexió"

David Fernàndez, que creu que amb un escenari com aquest "no podríem iniciar el procés d'independència com estava previst" i caldria "plantejar com es fa".

"El conflicte continuaria viu. Seguiríem sense sobirania econòmica i pol, i caldria fer una anàlisi molt seriosa, molt severa i molt profunda"

Tot i aquesta advertència, Fernàndez no "preveu" aquesta diferència entre vots i escons, i està "convençut que des del compromís i amb pedagogia, amb els pocs dies que queden, es pot habilitar una majoria" en tots els aspectes.

"Serem un país lliure i la independència la guanyarem. El debat real és quan i com. I pot ser el 27 de setembre o pot ser més tard"

La CUP "no falla"

Fernàndez assegura que no veu la CUP "ni investint Mas ni fent el joc a l'Estat". Això sí, garanteix que, si el procés "va de debò, la CUP no falla".

L'estratègia de l'Estat

David Fernàndez descarta que, de moment, el govern espanyol hagi de tenir una reacció militar o de força si Catalunya declara la independència, el diputat de la CUP veu l'Estat disposat a "fer guerra bruta subtil", "guerra econòmica soterrada", "guerra bruta policial" i impulsar "la cultura de la por".

"Que l'Estat tensionarà, no es quedarà quiet i mourà tots els fils, és obvi, però si fem les coses bé i suem la samarreta de forma pacifica, exemplar i civil, és molt difícil"

"Mas va amagat"

Preguntat per la candidatura Junts pel Sí i el fet que el seu candidat a presidir la Generalitat, Artur Mas, estigui al número quatre i no encapçalant la llista, David Fernàndez ha assegurat que és "obvi que Mas va amagat". Tot i això, veu "excepcional" que a la llista "hi hagi tantes sensibilitats polítiques diferents, des d'ERC i CDC fins al socialisme catalanista o el que pot significar Raül Romeva i els escindits d'Unió".

Pel que fa a Catalunya Sí Que Es Pot, Fernàndez considera que els vots que reculli aquesta candidatura no podria comptar-los com un "no a la independència", però critica que la postura oficial de la coalició en el terreny nacional sigui "fonamentalment un càlcul ambigu i irresponsable".

Anar al contingut