Sant Joan Despí

David Fernàndez al xat del 324.cat: "En temps de crisi hi ha qui trinxa vidres i hi ha qui trinxa vides"

El diputat de la CUP David Fernàndez considera que les violències "en plural" creixen en moments de crisi i que condemnar-ne només una és un "acte d'hipocresia social".

Manel LabordaActualitzat
El diputat de la CUP David Fernàndez considera que les "violències en plural" creixen en moments de crisi i que condemnar-ne només una és un "acte d'hipocresia social".

Fernàndez també ha reconegut que la CUP té encara certes inquietuds pel que fa a assumir pes en les institucions: "És veritat que tenim encara aversió a gestionar el poder perquè el nostre objectiu és transformar la societat". El diputat del Grup Mixt, durant el xat al 324.cat, també ha explicat que la decisió d'estar al Parlament només una legislatura "no és una decisió personal, sinó col·lectiva".

El diputat de la CUP considera que la seva opció política insisteix sempre a parlar de la crisi. En aquest sentit, ha definit la situació: "Mai tan pocs havien robat tant a tants en tan poc temps" i de cara al futur avisa "que la llum al final del túnel no sigui un tren que ve de cara". Fernàndez també s'ha mostrat especialment crític amb els governs: "Els mercats financers estan guanyant amb el nostre patiment i el govern ho avala tot amb el cap cot".

Sobre el procés per destituir el fiscal superior de Catalunya, David Fernàndez considera que "els delictes d'opinió són propis de règims autoritaris i dictatorials". El diputat de la CUP també ha mostrat recel pels canvis a CiU en relació amb la independència i explica que "no veig un discurs independentista. Veig un discurs interindependentista".

David Fernàndez considera que el País Valencià i les Illes haurien de decidir ells el seu futur però ha afegit que "el risc del País Valencià i les Illes és obvi si Catalunya s'independitza".

El nou diputat de la CUP creu que els 135 membres del Parlament podrien fer molt més del que fan i s'ha autodefinit com a comunista: "Roig per fora i negre per dins en un país en què sense comunistes no hi hauria hagut mai lluita antifranquista ni llibertats formals recuperades".

En relació amb la famosa fotografia amb Jordi Pujol parlant distesament al Parlament, David Fernàndez ha explicat que es coneixen de la seva etapa com a periodista i que Pujol li va preguntar si era conscient de la greu situació financera de la Generalitat.

Recupera tot el xat en pdf:



Anar al contingut