Dakar

David Casteu i Nani Roma es converteixen en els primers líders del Dakar en motos i cotxes, respectivament

David Casteu (Sherco) s'ha convertit en el primer líder del Dakar en la classificació de motocicletes després d'adjudicar-se l'etapa de l'estrena oficial del ral·li. El francès s'ha imposat en la cronometrada de 219 quilòmetres -tot i que finalment han estat 167 per culpa de les inundacions provocades per les pluges- entre Colón i Córdoba amb un temps d'1.50.45. En cotxes, Nani Roma ha començat el Dakar manant amb autoritat en imposar-se en l'etapa d'aquest dissabte per davant de Carlos Sainz i Stéphane Peterhansel.

Actualitzat
A bord d'una 450 cc, David Casteu ha donat la sorpresa en la primera jornada. El francès no ha dubtat a atacar els rivals tot i tractar-se de la primera cronometrada de la competició, i l'aposta li ha sortit rodona. Casteu, malgrat no obrir un forat de grans diferències, ha sorprès els principals favorits deixant-los enrere. Just darrere seu han entrat el també francès Cyril Despres (1.50.45) i el català Marc Coma, vigent campió (1.50.54). Jordi Viladoms ha finalitzat quart. Diumenge, la prova anirà des de les localitats argentines de Córdoba fins a La Rioja i tindrà un recorregut de 626 km.

Roma obre forat


Nani Roma ha guanyat la primera etapa del Dakar en la categoria de cotxes. El de Folgueroles, de l'equip BMW X-Raid, ha estat el clar dominador del dia ja que sempre ha liderat les classificacions en tots els controls parcials. Roma ha completat els 303 quilòmetres en 2.11.15, i ha quedat per davant de Carlos Sainz -a dos minuts i set segons del català-, Peterhansel i Nasser al-Attiyah.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut