El primer ministre britànic, David Cameron (Reuters)
El primer ministre britànic, David Cameron (Reuters)
Gibraltar

Cameron suspèn un míting a Gibraltar i torna a Londres després de l'atac a la diputada Jo Cox

El govern espanyol havia expressat el seu rebuig al viatge i García-Margallo ha assenyalat que Gibraltar és una colònia que forma part dels territoris que l'ONU considera pendents de descolonització

Actualitzat

El primer ministre britànic, David Cameron, ha suspès l'acte de campanya que tenia previst fer aquest dijous a Gibraltar. Després de l'atac a la diputada laborista Jo Cox, s'ha suspès la campanya durant tot el dia. El primer ministre ha comunicat que això feia que no participés en la campanya "Gibraltar Stronger in Europe", a favor de la permanència del Regne Unit a la Unió Europea:

 

Cameron ha aterrat poc després de les quatre de la tarda a Gibraltar, en la primera visita d'un "premier" al penyal en gairebé 50 anys. S'hi ha estat poc més d'un parell d'hores. El dirigent conservador s'ha reunit, en un hotel, amb el ministre principal, Fabián Picardo, i el viceministre principal, Joseph García, a més de representants de la campanya "Gibraltar Stronger in Europe". Picardo l'ha acomiadat a peu d'avió. L'aparell s'ha enlairat amb destinació a Londres a les 18.46.

El ministre d'Exteriors britànic, Philip Hammond, també va visitar el penyal al maig en relació amb el referèndum sobre la permanència del Regne Unit a la UE, que es farà el 23 de juny.

Fins ara, l'últim primer ministre britànic que va visitar Gibraltar va ser Harold Wilson, l'octubre del 1968, per reunir-se amb el cap de govern de l'antiga Rhodèsia en un vaixell britànic.

El govern espanyol, en contra

El govern espanyol havia expressat el rebuig a aquest viatge. El ministre d'Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, ha dit que Gibraltar és una colònia que forma part dels territoris que les Nacions Unides apunten com a pendents de descolonització. García-Margallo ha insistit que Espanya i el Regne Unit són països "socis i aliats" que, tanmateix, mantenen "profundes diferències" sobre la qüestió de Gibraltar. El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, també s'ha mostrat molest amb Cameron.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut