Londres

David Cameron, nou primer ministre del Regne Unit en coalició amb els liberaldemòcrates

El conservador David Cameron és el nou primer ministre del Regne Unit i governarà amb el suport dels liberaldemòcrates de Nick Clegg. Cameron ha acceptat l'encàrrec de formar govern que li ha traslladat la reina Isabel II al palau de Buckingham, poc després que el laborista Gordon Brown ha presentat la dimissió. Els fets s'han precipitat i Cameron, després de visitar la reina, s'ha desplaçat fins al número 10 de Downing Street, la residència oficial del primer ministre, per anunciar el pacte de govern. Cameron, de 43 anys, va guanyar les eleccions però sense majoria absoluta. Ara ha promès treballar amb els liberaldemòcrates per "aconseguir el govern fort" que necessita el Regne Unit.

Actualitzat
David Cameron ha entrat a Downing Street per primera vegada des que la reina l'ha ratificat en el càrrec poc abans de les 10 de la nit d'aquest dimarts. D'aquesta manera, s'ha oficialitzat el retorn dels "tories" al govern del Regne Unit des que John Major va deixar de ser primer ministre, el 1997. 

Relacions públiques de professió, Cameron és també el primer ministre britànic més jove en gairebé 200 anys. Ha accedit al càrrec després de la victòria del seu partit a les eleccions del 6 maig, encara que no van obtenir majoria absoluta

En el primer discurs davant del número 10 ha confirmat l'acord per governar amb els liberaldemòcrates, una entesa que s'ha confirmat després de la dimissió de l'exprimer ministre Gordon Brown i del fracàs de les converses entre els laboristes i els liberaldemòcrates. 

Cameron ha afirmat que tant ell com el líder liberal Nick Clegg volen "deixar de banda les diferències de partit per aconseguir el govern fort que necessitem" i treballar "pel bé comú i l'interès nacional". 

Ara caldrà veure quin rol assumeix Clegg en aquesta coalició i quines carteres assumeix la seva formació, perquè es dóna per fet que es repartiran el poder. De fet, hi ha especulacions que apunten que Clegg podria accedir al càrrec de viceprimer ministre

Cameron, que ha agraït els anys dedicació al servei públic de Gordon Brown, ha promès afrontar els principals problemes del Regne Unit i ha reconegut que haurà de prendre "decisions difícils", però ha afegit que confia que seran perquè vinguin "temps millors" per a la societat britànica.




 
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut