Madrid

Dastis: "Descarto la independència, però no necessàriament més autonomia"

El ministre d'Exteriors considera que Puigdemont no tindria "mitjans per formar un govern paral·lel" perquè els funcionaris acataran la legalitat

RedaccióActualitzat

En una entrevista a l'agència de notícies Associated Press, el ministre d'Exteriors espanyol, Alfonso Dastis, insinua que una via per solucionar la crisi a Catalunya podria ser concedir-li més autonomia.

"Descarto la independència, però no necessàriament més autonomia. Fins i tot quan ja és una de les regions amb més poders i competències, no només a Espanya, sinó a tot el món."

En una altra entrevista a Sky News, Dastis s'ha mostrat convençut que Carles Puigdemont no tindria "mitjans per formar un govern paral·lel" si ho intentés perquè els funcionaris acataran la legalitat. A més, considera que ni a ell ni als seus exconsellers els interessaria fer una cosa que "a més d'ineficaç seria il·legal". Dastis ha afegit que "la realitat s'imposa i seguirà imposant-se i veuran que no poden fer una cosa sense l'autoritat de la llei".

"Estarien usurpant funcions, no crec que els interessi fer una cosa que no només és ineficaç sinó també il·legal."

El ministre ha defensat que l'aplicació de l'article 155 a Catalunya és "per assegurar, per un període de temps limitat, que es restaura la normalitat, que la vida pot seguir i que es poden organitzar les eleccions perquè el poble català decideixi el seu futur".

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut