Alfonso Dastis convida Puigdemont a presentar-se el 21D per copsar el seu suport (EFE)
Alfonso Dastis convida Puigdemont a presentar-se el 21D per copsar el seu suport (EFE)
Brussel·les

Dastis assegura que tenen proves de la ingerència russa en la crisi catalana

Abans d'exposar a Brussel·les aquesta suposada intervenció russa, el cap de la diplomàcia espanyola ha emplaçat Puigdemont a presentar-se com a candidat el 21D per saber quin suport té

RedaccióActualitzat

El govern espanyol es va quedar sol en la denúncia que Rússia ha instigat, via internet, una campanya de "desinformació i manipulació" en relació amb Catalunya. El ministre d'Afers Exteriors, Alfonso Dastis, ho ha exposat aquest dilluns a Brussel·les en una reunió dels caps de la diplomàcia de la UE, on ha alertat que la ingerència es podria allargar fins a les eleccions del 21-D. A més, també ha posat Veneçuela en el mateix sac, tot i que en menor mesura. La suposada ingerència russa en la crisi catalana ha generat, segons Dastis, algunes referències creuades entre els seus homòlegs europeus però no un debat.

Les autoritats espanyoles van traslladar fa unes setmanes aquesta preocupació a Moscou. Asseguren tenir informes propis que demostren aquesta suposada ingerència externa per agreujar la crisi política catalana. El ministre explica quin ha estat el plantejament en la reunió dels 28:

 

"No ens consta formalment que el govern rus estigui al darrere d'això però sí sabem d'on ve aquest trànsit [a internet] que està vinculat amb xarxes que tenen la seva seu o el seu punt de propagació a Rússia"

 

Sobre la visita de l'empresari i editor Oriol Soler al fundador de WikiLeaks, Julian Assange, a l'Ambaixada de l'Equador a Londres on està asilat, Dastis ha dit que hi ha "molts indicis que apunten a què aquest senyor i d'altres estan intentant intervenir, manipular i afectar allò que ha de ser un desenvolupament democràtic normal a Catalunya."

 

"El que ha de fer Puigdemont és presentar-se a les eleccions"

Des de la capital comunitària, Dastis ha emplaçat Carles Puigdemont a presentar-se el 21D i mesurar així quanta gent li fa costat. Per al ministre, aquest és l'únic camí que hi ha després que el president cessat pel govern espanyol s'ha mostrat obert a una solució alternativa a la independència, en una entrevista al diari belga "Le Soir". Aquesta és la posició del ministre:

"L'alternativa a la independència passa avui per les eleccions del 21 de desembre (···) El que ha de fer el senyor Puigdemont és presentar-se com a candidat a les eleccions i veure quin suport té.

 

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DGovern empresonat
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut