Cel variable a Gavà. Autor: Xavi Cabo.
Cel variable a Gavà. Autor: Xavi Cabo.

Darrer dia de ruixats, neu i vent

El temps tan mogut dels últims dies amb ventades i neu té el punt final avui. El primer element que marxarà serà el mestral de les Terres de l'Ebre durant el matí i la neu es retirarà durant la tarda. Només quedaran ruixats dispersos a les comarques de Tarragona i tramuntana a l'Empordà. Canvi radical de temps a partir de dijous amb l'arribada de l'anticicló.

Actualitzat

Avui serà el darrer dia de pertorbacions i de pas de sistemes frontals. La pertorbació del Mediterrani a poc a poc s'allunyarà cap a Itàlia i Grècia. Aquesta situació obrirà les portes a una posterior entrada de l'anticicló, que arribarà a casa nostra per quedar-s'hi.

De bon matí, la nevada encara serà intensa al Pirineu, sobretot al de Lleida i al vessant nord, amb una cota de neu inicial de 1.000 metres i cap al migdia 1.400. També al matí cauran alguns ruixats dispersos a les comarques de Girona. A la resta del país, temps assolellat amb núvols baixos al prelitoral de Barcelona i Tarragona. El vent bufarà moderat de nord a les cotes altes del Pirineu i fort de mestral a les Terres de l'Ebre, amb cops superiors als 100 km/h. Les temperatures matinals pujaran a les zones ventades i cauran força a les encalmades, és a dir, Prepirineu, comarques de Girona i interior de Barcelona.

Cops de vent fins al migdia:

  • ⇒ 109 km/h a l'Hospitalet de l'Infant, Baix Camp.
  • ⇒ 100 km/h a l'Albiol, Baix Camp.
  • ⇒ 100 km/h a  Mas de Barberans, Montsià.
  • ⇒ 92 km/h a la Sénia, Montsià.
  • ⇒ 91 km/h a Certascan (2.400 m), Pallars Sobirà.

 

A la tarda, les nevades minvaran i quedaran més restringides al Pirineu de Lleida. El vent de nord a les cotes d'alta muntanya i la tramuntana a l'Empordà s'enfortiran, sobretot de cara al vespre, amb cops superiors als 90 km/h. A les comarques de Tarragona creixeran nuvolades que descarregaran alguns ruixats al prelitoral i Terres de l'Ebre. Fora d'aquestes zones, el temps serà assolellat amb alguns núvols inofensius. Les temperatures diürnes pujaran arreu, tret de les comarques de Tarragona, on baixaran a causa dels núvols del migdia i tarda.

I per als propers dies...

Canvi radical de temps. Direm adéu a les borrasques i sistemes frontals i donarem la benvinguda a l'anticicló. L'estabilitat, la tranquil·litat meteorològica i el bon temps ens acompanyarà durant el que resta de setmana i bona part de la que ve.

Anar al contingut