Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

Dario Fo presenta al Liceu "La gazzetta" de Rossini, sota la seva direcció artística

El Liceu ha estrenat l'òpera "La gazzetta" amb música de Rossini i direcció escènica del Premi Nobel de literatura Dario Fo. El dramaturg italià Dario Fo ha hagut de fer una tasca de restaurador per recuperar la partitura que el mateix autor va estripar arran de l'estrepitós fracàs que va ser la seva estrena. Es tracta d'una comèdia d'embolics amb el rerefons de la crítica als mitjans de comunicació. Una història que arrenca quan un home que vol casar la seva filla amb un bon partit insereix un anunci al diari.

Actualitzat
El premi Nobel de literatura italià Dario Fo ha presentat al liceu "La gazzetta", una òpera pràcticament inèdita de Rossini. L'estrena arriba després que Dario Fo hagi fet una tasca de restaurador amb la seva partitura, que l'autor va estripar l'any 1816 després de considerar una humiliació el poc èxit que va tenir l'estrena a Nàpols. Una obra que tot i que estava cridada a tenir èxit, al final no en va tenir, sobretot per la manca de promoció. Ara a proposta del Teatre de Pesaro, el dramaturg ha recuperat la música que l'autor va repartir en altres òperes. Han hagut de passar gairebé dos segles per portar a l'escenari aquesta obra després de diversos fracassos, ja que s'havien perdut parts de la partitura i altres de còmiques estaven incompletes. De fet, Fo ha reconegut que quan el Teatre de Pesaro li va proposar que fes l'obra pensava que es tractava d'una broma o que "el volien arruïnar". I és que ja sabia que molts directors havien rebutjat posar en escena l'obra. Fo, finalment, va acceptar, i es va fixar el repte de posar en escena tota l'obra completa. Per aconseguir-ho, però, ha necessitat una veritable tasca de restauració, ha dit, i ha comptat amb l'ajuda del principal investigador de Rossini. El dramaturg i premi Nobel de literatura italià ha superat l'absència de parts musicals amb ingeni i reproduint a la inversa el que havia fet el mateix Rossini. I és que el compositor va distribuir la música de "La gazzetta" entre les seves òperes i "nosaltres hem saquejat ara Rossini i fins i tot li hem inclòs algunes cançons que havia escrit com a divertiment per als seus amics". "La gazzetta", basada en una obra de Goldoni, és la història d'un home que vol casar la seva filla amb un bon partit i per això insereix un anunci al diari. És una crítica a la publicitat i als mitjans de comunicació que no va entendre ningú quan es va estrenar. "La gazzetta" s'estrena dilluns a l'escenari del Liceu. Es podrà veure fins al 3 de juliol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut