Motociclisme

Dani Pedrosa completa una temporada exitosa per al motor català

Dani Pedrosa porta camí de batre tots els rècords. De moment ja és el pilot més jove de la història que és tricampió i que ha guanyat més curses. No arribarà a Catalunya fins dilluns que ve. A casa nostra, les motos -en totes les modalitats- es pot dir que són més que una afició. En menys d'un mes hem tingut quatre campions del món.

Dani Pedrosa plorava a la meta de Phillip Island. Ningú, potser només ell, podia pensar que ahir cauria el segon títol mundial dels 250. Stoner, a casa seva, no havia de puntuar i Pedrosa havia de guanyar. Un somni gairebé impossible que es va fer realitat. Stoner va caure i el de Castellar del Vallès no va fer cas dels seus tècnics, que donaven per bona la segona posició, i es va llançar cap al triomf. Una arribada frec a frec amb Sebastián Porto. Tota una cursa resolta per 27 mil·lèsimes de diferència a favor del català. 27 mil·lèsimes per tornar a tocar la glòria. Dani Pedrosa aconseguia a Austràlia el quart títol mundial de la temporada del motociclisme català. Iván Cervantes es va proclamar per primera vegada rei de l'enduro. Als 23 anys, la seva superioritat va ser total: 13 triomfs de les 15 proves disputades. I si en les proves indoor ja va ser el rei, aquest any Adam Raga ha fet història en trial a l'aire lliure. El d'Ulldecona va confirmar a Alemanya el seu primer títol en la nova especialitat i ho va celebrar en la millor companyia: la del mític Jordi Tarrés. I amb només 19 anys, Laia Sanz, com qui no fa res, ja té el sisè campionat mundial consecutiu a la vitrina de casa seva. No hi ha qui pari aquesta noia de Corbera de Llobregat. Una carrera impressionant.