Dani Gallardo, primer condemnat en ferm que anirà a presó per les protestes postsentència

El jove, que va ser detingut a Madrid l'any 2019 després d'una protesta contra la sentència de l'1-O, va passar 13 mesos en presó preventiva entre el 2019 i el 2020
Actualitzat
TEMA:
Procés català

Primera sentència ferma que envia un condemnat a presó pels aldarulls en les sentències del judici de l'1-O.

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quatre anys de presó contra Dani Gallardo, el jove detingut l'octubre del 2019 a Madrid per uns aldarulls després d'una manifestació contra la sentència del procés que va passar més d'un any en presó provisional a Alcalá-Meco.

L'alt tribunal ha desestimat part del recurs de cassació que va presentar Gallardo.

Al jove se'l condemna per un delicte de desordres públics bàsics i un altre d'atemptat contra agents de l'autoritat amb un delicte lleu de lesions.

Dani Gallardo durant el judici en què se'l va condemnar a quatre anys i mig de presó l'any 2020 (ACN / Roger Pi de Cabanyes)

En el judici, Gallardo va negar que agredís cap agent de policia i va dir que no va participar en les protestes contra la sentència del judici del procés.

Després d'estar més d'un any en presó preventiva, a finals de l'any 2020 va quedar en llibertat provisional. Ara haurà de tornar a entrar a la presó.

En un vídeo difós per Òmnium Cultural, Gallardo assegura que continuarà "al peu del canó de la lluita pels drets i les llibertats i en contra de la repressió" de l'estat espanyol:

 

 

ARXIVAT A:
Judicial Procés català Judici procés
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut