L'exjugador està en presó provisional des del 20 de gener (Reuters/Henry Romero)

Dani Alves presenta recurs per sortir de la presó en llibertat provisional

L'exjugador argumenta que no hi ha risc de fugida pel seu arrelament i planteja la possibilitat que li puguin aplicar altres mesures de control que no siguin la presó

RedaccióActualitzat

La defensa de Dani Alves ha presentat un recurs d'apel·lació contra la decisió de la jutge d'enviar-lo a presó preventiva sense fiança. L'exblaugrana és a la presó des del 20 de gener, quan va ser detingut acusat de violar una noia a la discoteca Sutton de Barcelona.

La jutgessa va allargar el termini per presentar recurs fins a aquest dimarts, ja que la nova defensa d'Alves va al·legar que no havia tingut temps d'estudiar el cas. 

Alves va contractar l'advocat Cristóbal Martell --que ha tingut Jordi Pujol i Leo Messi com a clients, entre d'altres-- per a la seva defensa. Martell es va reunir amb el futbolista a Brians 2 i té com a primer objectiu, segons va dir a TVE a la sortida de la visita al seu client, treure'l de la presó.

Segons fonts jurídiques, en l'escrit, de més de 20 pàgines, s'esgrimeixen arguments per intentar desmuntar el risc de fuga en què es va basar la jutge instructora per enviar-lo a la presó. La magistrada va valorar la seva capacitat econòmica, la seva residència a l'estranger i que té doble nacionalitat, espanyola i brasilera.

 

Planteja altres mesures de control

En el recurs Martell demana a l'Audiència de Barcelona que revoqui la decisió de la titular del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona i que el deixi en llibertat provisional i planteja la possibilitat de poder aplicar al futbolista altres mesures de control que no siguin la presó, mentre s'investiga el cas.

Alves és a Brians 2, on comparteix cel·la amb un altre reclús en una unitat on majoritàriament hi ha presos relacionats amb delictes sexuals.

Alves s'hauria mostrat disposat a portar un braçalet electrònic per evitar el risc de fugida del país, o altres sistemes alternatius, com ara l'entrega dels passaports --espanyol i brasiler--, amb una comunicació a la policia fronterera, o presentar-se periòdicament al jutjat, segons han informat alguns mitjans.

La defensa vol demostrar que el jugador no té intenció de fugir i està disposat a col·laborar. De fet, al·leguen que aquesta ha estat la seva actitud des del primer moment, quan va viatjar voluntàriament a Barcelona per declarar, tot i saber que podia ser detingut. Afegeixen que té domicili a Catalunya i que ja no té la feina a Mèxic, ja que el club del Pumas UNAM, --que el va fitxar el juliol del 2022--, el va acomiadar arran de la detenció.

Després de la primera declaració, plena de contradiccions, la jutgessa va dictar l'ingrés a la presó sense fiança del futbolista. 

La víctima no vol arribar a cap acord per evitar el judici

L'advocada Ester García López, que defensa la dona que va denunciar Dani Alves, ha assegurat que la seva clienta rebutjaria una eventual proposta d'acord per evitar una condemna del futbolista, en una entrevista publicada dijous passat pel portal brasiler UOL.

 

Els fets haurien passat el 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. El futbolista va ser detingut el  20 de gener a Barcelona, quan es va presentar a prestar declaració al jutjat. La jutgessa va decretar la presó incondicional per al jugador, que va ingressar primer a la presó de Brians 1 a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. De seguida va ser traslladat a Brians 2 per "garantir millor la seguretat i la convivència", i hi continua ingressat.

ARXIVAT A:
EsportsJudicialViolència masclistaAgressió sexualDaniAlves
Anar al contingut