Dani Alves, Conde, Sacyr i la comunitat de Múrcia, entre els morosos amb Hisenda

L'Agència Tributària publica la llista de deutors del 2015, en què hi ha 336 persones i 4.432 empreses o entitats que deuen gairebé 16.000 milions d'euros

RedaccióActualitzat

L'Agència Tributària ha publicat a internet la segona llista de morosos que li devien almenys un milió d'euros el 31 de desembre de 2015. És una llista llarga, amb 4.768 morosos, 336 dels quals són persones físiques i 4.432 són empreses o entitats. Els morosos individuals deuen al voltant de 700 milions d'euros, mentre que les empreses i entitats acumulen un deute de més de 15.000 milions.

La primera llista es va publicar el 23 de desembre passat, i s'hi reflectien els deutes el 31 de juliol del 2015. 333 deutors d'aquella primera llista ja no hi figuren, perquè han cancel·lat el deute o bé han aconseguit que els ajornin el pagament. Segons ha informat l'Agència, més de 1.500 deutors han pagat més de 300 milions fins a l'1 de juny.

Dani Alves, entre els nous noms

A la nova llista hi apareix el que ha estat jugador del FC Barcelona els últims anys Dani Alves, que deu 1 milió 300.000 euros. També s'hi troben Mario Conde, que deu gairebé 10 milions d'euros, i la Comunitat de Múrcia, amb un deute de 22 milions. Els responsables de la comunitat s'han afanyat a explicar que aquest deute el van eixugar el febrer, però això no ha impedit que surtin a la llista.

Una de les xifres més altes és la d'un nou deutor, l'empresa Sacyr: 116 milions d'euros. Sacyr forma part d'un grup molt nombrós a la llista, el de les empreses constructores, que a més són les que tenen els deutes més grans. Per exemple, Martinsa Fadesa també hi apareix en un lloc destacat, amb un deute de més de 65 milions. Però el premi al deute més gran se l'enduu la promotora Reyal Urbis, amb 368 milions.

Un grup nombrós i destacat de morosos són clubs esportius, sobretot de futbol: el Recreativo de Huelva deu 13,5 milions, el Lleida 11,39, el Múrcia 10,56, el Xerès 10,27, el Santander 9,76, tots deutors ja en l'anterior llista. S'hi afegeix l'Elx, amb 9,46 milions. També n'hi ha de bàsquet: el CB Girona, amb 10,12 milions, el CB Valladolid, 3,21, i també el Joventut de Badalona, 3,97 milions.

Altres morosos destacats:

Dani Pedrosa: Un altre esportista que deu molts diners a Hisenda és el pilot de motos Dani Pedrosa, que ja era a la llista anterior. Pedrosa no ha pagat el deute, i encara deu gairebé vuit milions d'euros.

Viajes Marsans: l'empresa de l'expresident de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, condemnat precisament per delicte contra la hisenda pública, deu encara més de 23 milions.

Arturo Fernández: les empreses d'un altre expresident de la CEOE, el Grupo Cantoblanco i Arturo Servicios Generales, deuen més de 5 milions d'euros.

Ruiz Mateos: la família de Rumasa apareix amb deutes de diverses empreses, com el Grupo Dhul, amb 2,3 milions, o Clesa, amb 6,7 milions.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut