Dàmaris Gelabert acompanyada pels quatre membres de The Grow up Singing Band
Cartell de "La gira dels 25" de Dàmaris Gelabert (@byclararuiz)

Dàmaris Gelabert enceta la seva gira de comiat després de 25 anys de música infantil

Amb "La gira dels 25" dirà adeu als escenaris, acompanyada pels seus fills, membres de la The Grow up Singing Band

Actualitzat

Un dels noms capdavanters de la música infantil a Catalunya és Dàmaris Gelabert. Amb més de 25 anys de trajectòria a l'esquena, la cantant, compositora i pedagoga barcelonina diu adeu als escenaris amb la seva darrera gira de concerts. 

Es tracta de "La gira dels 25", amb què Gelabert farà punt i a part en els concerts en directe. Ara bé, la músic ja ha avançat que continuarà dedicant-se a la producció i composició musical

Aquest dissabte ha fet al Teatre Fortuny de Reus el primer dels espectacles d'aquest tour que la portaran arreu de Catalunya. També actuarà en festivals com el de Cap Roig, el Magnífic Fest de Lleida o el Ressons Penedès. 

 

Una família musical: els fills prenen el relleu

En aquesta darrera gira, Dàmaris Gelabert anirà molt ben acompanyada. Per una banda, per un grup de ballarins. I per l'altra, també pujarà sobre l'escenari la seva parella, l'Àlex Martínez, que també és músic, productor i arranjador dels seus discos i espectacles, i The Grow up Singing Band, un grup de músics joves que també fa música per a infants i que està liderada pels seus dos fills, la Leia i l'Adrià


De fet, la Leia, a més a més, és la baixista de la Mercabanda, el grup del programa de TV3 "Zona Franca"

 

25 anys on "Tot sona"

La premissa de Dàmaris Gelabert és que la música és una gran font d'aprenentatge per a l'infant. A més a més dels espectacles familiars per Catalunya, la compositora també ha fet concerts en escoles, així com cursos especials al seu Espai Totsona de Cardedeu.

Milers de nens i nenes --i alguns que s'han convertit en adults-- han crescut amb les seves cançons, i cantant-les han après coses tan quotidianes com els dies de la setmana, els colors o l'abecedari.


Però també han après alguns dels principis bàsics de la música: com el ritme, els diferents tempos musicals, les famílies d'instruments o l'escala de do. Fet pel qual, moltes escoles de música també han utilitzat el seu mètode d'estimulació musical "Tot sona":


Per Gelabert, els infants "només aprenen quan s'ho passen bé, i la música, les cançons, ballar, cantar... no deixa de ser un joc molt divertit". 

I remarca la importància de l'aprenentatge a través de la música en els primers anys de vida:

"Totes les coses que s'aprenen des de les cançons queden instaurades en la memòria per sempre."


En definitiva, tot i el seu comiat dels escenaris, les seves cançons seguiran formant part de l'imaginari col·lectiu dels més menuts de la casa. Ja que amb Dàmaris Gelabert hem après que "Tot sona", fins i tot "El silenci". I que, encara que la vida ens faci anar "A poc a poc i de pressa", qualsevol moment pot ser "L'hora de fer música"

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut