"Dalí cibernètic"
L'exposició "Dalí cibernètic" es podrà visitar a partir del setembre

Dalí, protagonista de la nova experiència immersiva i del metavers de l'Ideal Barcelona

"Dalí cibernètic" serà la primera experiència mundial de metavers col·lectiva amb llibertat de moviment

RedaccióActualitzat

El Centre Ideal Barcelona torna a endinsar-se en l'univers de grans artistes, i aquest cop el protagonista és Salvador Dalí. Sota el nom "Dalí cibernètic" l'experiència, per primer cop, inclou també experimentar amb el metavers.

A partir del setembre el centre oferirà un viatge immersiu a través de l'obra i el pensament de l'artista a través de diferents sales amb projeccions de gran format, instal·lacions interactives, hologrames, realitat virtual i intel·ligència artificial.

 

Metavers dalinià

A més del recorregut per les diferents sales, "Dalí cibernètic" permetrà que els visitants entrin en el metavers de forma col·lectiva i visquin durant quinze minuts l'univers digital de Dalí.

Cada visitant podrà personalitzar un avatar digital per passejar físicament a través d'un espai virtual on les obres més reconegudes de Dalí prendran vida. Ho farà de forma col·lectiva amb els seus acompanyants --una trentena en cada torn-- i viatjarà per quatre dels entorns dalinians per excel·lència: el mar, el cel, el desert i el buit.

Dalí, pioner avançat al seu temps

El projecte està avalat per la Fundació Gala-Salvador Dalí. Durant més de dos anys, la institució ha col·laborat en la documentació i elaboració del contingut. La seva directora, Montse Alguer, ha recordat que, als anys 70, Dalí va realitzar un holograma juntament amb un Nobel de Física, o que prèviament, als anys 50, ja deia que tenia "un cervell electrònic".

De fet, les "obsessions científiques dalinianes" també tindran cabuda a l'exposició, s'hi tractaran temes que interessaven al pintor com l'òptica, l'ADN, la quarta dimensió, la bomba atòmica, la teoria de les catàstrofes, la geometria sagrada o els píxels.

"Dalí cibernètic" serà un viatge immersiu i virtual a través de l'obra i el pensament de l'artista (ACN)


Una gira per més de 30 ciutats

"Dalí cibernètic" serà una mostra de gran format coproduïda internacionalment per Layers of Reality i Exhibition Hub, i té prevista una gira internacional durant els propers quatre anys.

La gira portarà l'exposició a més de 30 ciutats, algunes de manera simultània, entre les quals Londres, Brussel·les, Zuric, Budapest, Munic, Torí, Roma, Colònia, París, Bristol, Dublín, Manchester, Anvers, València i Bilbao. I s'està treballant per fer un futur recorregut per Amèrica i Àsia.

Les entrades per veure la mostra a Barcelona ja s'han posat a la venda a la pàgina web de l'Ideal.

La tecnologia ofereix al visitant formar part d'un somni de Dalí (ACN/IDEAL Barcelona)

 

ARXIVAT A:
ArtTecnologia
Anar al contingut