Dalí i Rafael, units en una exposició única al Teatre Museu Dalí de Figueres
L'obra que uneix Salvador Dalí i Rafael
Figueres

Dalí i Rafael, units en una exposició única al Museu Dalí de Figueres

El museu ha complert un dels desitjos del pintor: reunir en un mateix espai les obres dels dos artistes

El Teatre-Museu Dalí de Figueres ha inaugurat la segona fase de l'exposició 'Dalí-Rafael, un somieig prolongat', que compta amb una pintura única i de grans dimensions que ja es troba en el museu, però encara és poc coneguda.

Salvador Dalí va treballar en l'obra "Explosió de fe mística" intermitentment durant 15 anys. Fins ara, estava situada en l'espai que hi ha sota la cúpula del museu. Per tant, els visitants només podien observar la peça parcialment a través del reflex d'un mirall.

D'aquesta manera, la mostra ha permès reflectir la peça en la seva totalitat i amb la figura de Santa Caterina com a fil conductor de la relació entre el geni i el pintor italià Raffaello Sanzio, més conegut com a "Rafael".

Des del museu han explicat que l'exposició representa un dels desitjos de Dalí: veure una pintura seva penjada al costat d'un quadre del pintor renaixentista, a qui tant admirava.

 

 

Dos autors units per Santa Caterina

Situada a la Sala de les Loggies i acompanyada per dos esbossos més de Dalí, l'obra incorpora múltiples lectures, però la més important és la representació de Santa Caterina d'Alexandria de Rafael. El pintor figuerenc situa la dona enmig d'una nebulosa a la basílica de Sant Pere del Vaticà.

L'obra central, ara anomenada "Sense títol. La basílica de Sant Pere", ocupa el lloc d'una altra obra: "La Verge de la Rosa" de Rafael i cedida pel Museu del Prado el passat mes de novembre.

"Res a l'atzar"

La directora del museu, Montse Aguer, ha explicat que l'exposició representa una oportunitat única d'observar un treball sobre el Renaixement de Rafael. L'exposició, que uneix els dos artistes, "és una picada d'ullet" per recordar que el museu és fruit d'una creació on "res es deixa a l'atzar".

Els visitants podran gaudir de la mostra des del 15 de gener fins al desembre del 2019.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut