L'equip de "Bye Bye Monstre" en la roda de premsa de presentació de l'espectacle
"Bye Bye Monstre" és el 25è espectacle de Dagoll Dagom, amb cançons de Dàmaris Gelabert (Europa Press)
Barcelona

Dagoll Dagom s'estrena als musicals infantils amb cançons de Dàmaris Gelabert

La pandèmia i el confinament dels infants ha servit d'inspiració per a "Bye Bye Monstre", el 25è muntatge de la companyia teatral, el primer destinat als més petits

RedaccióActualitzat

L'experiència del confinament ha inspirat el primer musical infantil de Dagoll Dagom, que compta amb cançons de Dàmaris Gelabert.

La veterana companyia de teatre i la coneguda artista i pedagoga, renovadora del cançoner infantil en català, sumen talents a "Bye Bye Monstre", una obra destinada al públic d'entre 5 i 10 anys que s'estrenarà el 6 de novembre al Teatre Poliorama de Barcelona.

En aquest muntatge s'estrena com a directora Anna Rosa Cisquella, ànima de Dagoll Dagom des de l'inici de la companyia i fins ara centrada en la producció.

En ple confinament, el primer cop que va sortir per anar al supermercat, es va adonar de com d'estranya és una ciutat sense infants i va ser aquí on es va encendre l'espurna d'aquest espectacle.

Dàmaris Gelabert, una de les artistes més reconegudes de la música infantil, és l'autora de les cançons de "Bye Bye Monstre"


Una nena valenta n'és la protagonista

Tres actrius (Vinyet Morral, Martina Garcia i Violeta Marín) interpreten la Berta, la nena de 8 anys protagonista de la història, que recorda el que va escriure al diari personal quan es va haver de tancar a casa per protegir-se d'un monstre molt perillós, capaç d'entrar en secret a les cases. Els avis de la nena són científics i ella hi contacta per buscar una solució per combatre el monstre.

Gelabert creu que l'obra és "molt útil per afrontar tot tipus de monstres, tant el que hem passat com els que poden venir".

Alba Florejachs, que interpreta la mare de la Berta, opina que el muntatge "funciona com una catarsi de tot el que hem viscut". També destaca que "els nens han estat els grans oblidats" de la pandèmia i que el musical trenca estereotips perquè la Berta és una nena valenta i que pren la iniciativa.

El repartiment també compta amb Albert Triola (el pare) i Marc Soler (el germà).

Inspirat en el concurs de relats de TMB i amb llibre propi

El projecte ha comptat amb el dramaturg Marc Artigau, el coreògraf Lluc Fruitós, de Brodas Bros, i la il·lustradora Lyona.

 

"Bye Bye Monstre" no només es veurà als escenaris a ritme de rumba, salsa o hip-hop, sinó que s'ha transformat en un llibre que ja ha sortit al mercat, publicat per l'editorial Estrella Polar.

Un dels grans reptes per a Dagoll Dagom era il·lustrar el monstre, tant al musical com al llibre, perquè no volien que fos com el virus de la Covid-19 i que, a la vegada, havia de ser abstracte, segons ha explicat Lyona.

El cartell de Bye Bye Monstre, obra de la il·lustradora Lyona
El cartell de "Bye Bye Monstre", obra de la il·lustradora Lyona

Per escriure la història, Marc Artigau s'ha inspirat en alguns dels contes escrits per infants per al Concurs de Relats Curts impulsat per TMB (Transports Metropolitans de Barcelona), en què van participar més de 400 joves.

Artigau ha explicat que un dels objectius principals del text és "mostrar el paper de la imaginació" dels nens i el "poder" de les paraules, així com la importància de la solidaritat.

ARXIVAT A:
MúsicaTeatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut